Федерална служба за сигурност (ФСБ) на Руската федерация е предотвратила

...
Федерална служба за сигурност (ФСБ) на Руската федерация е предотвратила
Коментари Харесай

ФСБ разбила украинска мрежа за покушения и саботажи в Крим

Федерална работа за сигурност (ФСБ) на Руската федерация е предотвратила подготовката на украинска военна разследваща мрежа за ликвидиране на кримски водачи. Организатор на подготвяните терористични офанзиви е заместник-ръководителят на украинската президентска канцелария Роман Машовец, съобщива ТАСС базирайки се на пресцентъра на ФСБ.

Прекъсната е активността на агентурна мрежа на Главно ръководство военно разузнаване на Украйна. Тази мрежа е планувана серия от " резонансни диверсионни и терористични актове " на територията на Република Крим.

Като цели на офанзивите се показват ръководителят на Република Крим Сергей Аксьонов, ръководителят на кримския парламент Владимир Константинов и кметът на Ялта Янина Павленко.

Освен това цели на подготвяните терористични офанзиви са били обекти от транспортната инфраструктура на полуострова.

Установено е, че директният уредник на терористичните офанзиви и координатор на подготовката на убийствата е близкият помощник на началника на украинското разузнаване Кирил Буданов, офицерът от запаса Роман Машовец, който от 2020 година заема поста заместник-началник на кабинета на украинския президент Воладимир Зеленски.

Членове на надълбоко засекретена група са съветски и украински жители. ТАСС изброява и имена: Виктор Подвалний, роден 1967 година, Александър Литвиненко, роден 1986 година, Сергей Кривошеин, роден 1988 година, Константин Евмененко, роден 1971 година, Игор Зорин, роден 1972 година и Сергей Войнаровски, роден през 1984 година

Те са били вербувани от Машовец. Планирали да извършат терористични актове, следили държавни чиновници и закупували огнестрелно оръжие.

Задържани са по време на интервенцията в Крим.

Освен това е арестуван Д. Петранов, роден през 1979 година, който бил забъркан в доставката на оръжия за всеобщо заличаване в Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР