Федерален съдия в САЩ одобри извънсъдебно споразумение за 650 млн.

...
Федерален съдия в САЩ одобри извънсъдебно споразумение за 650 млн.
Коментари Харесай

Facebook плаща 650 млн. долара по извънсъдебно споразумение за защита на лични данни

Федерален арбитър в Съединени американски щати утвърди извънсъдебно съглашение за 650 млн. $ по иск против Фейсбук за дискретност на персоналните данни, в който се твърди, че компанията е употребила маркирането на фотоси, известно още като тагване, и други биометрични данни без разрешението на своите консуматори, съобщи Асошиейтед пред.

Окръжният арбитър Джеймс Донато утвърди договорката по колективен иск, заведен в Илинойс през 2015 година. Решението ще обхване близо 1,6 млн. консуматори на Фейсбук, подали тъжби щата.

По думите на Донато това е едно от най-големите в историята извънсъдебни съглашения поради нарушение на поверителността.

„ То ще донесе най-малко 345 $ в ръцете на всеки участник вв груповия иск, заинтригуван от обезщетение “, написа Донато, определяйки решението като „ огромна победа за потребителите в горещо оспорваната област на цифровата цялост ”.

Джей Еделсън, юристът от Чикаго, който е завел делото, съобщи пред „ Чикаго Трибюн “, че чековете ще бъдат изпратени по помощта до два месеца, стига решението да не бъде обжалвано.

 „ Радваме се, че постигнахме съглашение, с цел да приключим с този въпрос в най-хубавия интерес на нашата общественост и нашите акционери “, разясниха от Фейсбук.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР