Федерален съдия отхвърли исканията на трима съобвиняеми на Тръмп по делото в Джорджия, Кати Латъм, Дейвид Шафър, Шон Стил, за преместване на процесите им

...
Федерален съдия отхвърли исканията, отправени от съобвиняемите Тръмп Кати Латъм,
Коментари Харесай

Федерален съдия отхвърли исканията, отправени от съобвиняемите Тръмп Кати Латъм, Дейвид Шафър и щатския сенатор Шон Стил, за да преместят наказателното преследване по делото за намеса в изборите на окръг Фултън във федералния съд.

Съдия Стив С. Джоунс не се повлия от аргументите, направени от триото, че те са действали като федерални служители в времето, когато гласуваха за Доналд Тръмп като избиратели за Републиканската партия в Джорджия през декември 2020 г. и следователно имаха право делата им да бъдат преместени във федералния съд.

„Съдът първо определя, че президентските избиратели не са федерални служители", пише Джоунс и в трите заповеди.

отказа да премести делото на съобвиняемия Джефри Кларк във федерално съдилище. Той каза в заповед от 31 страници, че Кларк не е изпълнил тежестта си да докаже, че отстраняването на наказателното преследване от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис е оправдано.

Кларк е обвинен по две точки като част от мащабно дело за рекет, произтичащо от предполагаем опит за отмяна на резултатите от президентските избори през 2020 г. в Грузия. Той се призна за невинен и по двете обвинения на 1 септември.

Обвиненията срещу Кларк са свързани с писмо, изготвено от него и изпратено до високопоставени служители на Министерството на правосъдието през декември 2020 г., което беше адресирано до законодателните лидери на Джорджия и заяви, че отделът има "значителни опасения" относно резултата от президентските избори в щата. Предложеното писмо насърчи законодателите на щата да свикат Общото събрание на Джорджия, за да предприемат действия по отношение на президентските избиратели на щата, като погрешно внушаваха, че има две конкуриращи се групи от законни президентски избиратели в Джорджия: един подкрепящ г-н Байдън и един подкрепящ Тръмп.

Преди това Джоунс също отхвърли опита на бившия началник на кабинета на Белия дом Марк Медоус да премести делото му, като написа в решение от 49 страници, че Медоус „не е достигнал дори „доста ниския“ праг“, за да премести делото си на федерален съд, отбелязвайки, че въпросът е дали въпросните действия са свързани с ролята му на федерален служител.

„Доказателствата, представени по време на изслушването, установяват, че действията в основата на обвиненията на щата срещу Медоус бяха взети от името на кампанията на Тръмп с крайната цел да повлияят на дейностите и процедурите по изборите в щата“, пише Джоунс. „Самият Медоус свидетелства, че работата за кампанията на Тръмп би била извън обхвата на началник на кабинета на Белия дом.“

Медоус е описан в обвинителния акт като посредник между Тръмп и други, участващи в координирането на неговия стратегията на екипа за оспорване на изборите и „прекъсване и забавяне на съвместната сесия на Конгреса на 6 януари 2021 г.“ Той е обвинен по две точки. Медоус обжалва решението на Джоунс.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР