Федерален съдия осъди размирника при с прякор QAnon шамана заради

...
Федерален съдия осъди размирника при с прякор QAnon шамана заради
Коментари Харесай

41 месеца затвор в САЩ за шамана размирник от щурма на Капитолия

Федерален арбитър осъди размирника при с прякор " QAnon шамана " поради шапката му с рога на 41 месеца затвор за ролята му в кръвопролитната офанзива на 6 януари от почитатели на някогашния американски президент Доналд Тръмп, съобщи " Ройтерс ".

Прокурорите желаеха от американския областен арбитър Ройс Ламбърт да наложи по-дълга присъда от 51 месеца затвор на Джейкъб Ченсли, който се призна за отговорен през септември за възпрепятстване на публична процедура, когато той и хиляди други нахлуха в постройката на Конгреса на Съединени американски щати в опит да му попречат да удостовери избирането на Джо Байдън за президент.
 Щурмувалият Капитолия
Щурмувалият Капитолия " викинг " подготвен да свидетелства против Тръмп

Чувства се предаден от Тръмп

Присъдата съответствува с тази, наложена от арбитър на някогашен занаятчия на смесени бойни изкуства, сниман по какъв начин удря служител на реда по време на принуждение, който беше наказан предходната седмица на 41 месеца затвор .

Съдия Ламбърт означи, че вярвал, че Ченсли, който направи дълга тирада преди да бъде наказан, е направил доста, с цел да убеди съда, че е " на прав път ".

Адвокатите на Ченсли желаеха от съдията да му издаде присъда, изтърпяна към този момент от техния клиент, който беше арестуван след ареста през януари. Той се яви в съда с тъмнозелен затворнически гащеризон, с брада и бръсната глава.

Докато беше арестуван, чиновниците на пандиза диагностицираха Ченсли с преходна шизофрения, биполярно разстройство, меланхолия и тревога . Когато се призна за отговорен, Ченсли сподели, че бил отчаян, че Тръмп не го е помилвал.
 Четирима убити, 50 арестувани и десетки конфискувани оръжия след блокадата на US Конгреса
Четирима убити, 50 арестувани и десетки конфискувани оръжия след блокадата на US Конгреса

Продължава работата на двете камари за избор на президент

Тръмп беше импийчнат (отстранен от длъжност) от Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) и оневинен от Сената (горната камара на Конгреса) по обвиняване в подбудителство на бунт на 6 януари поради пламенна тирада, която го предшестваше, в която той сподели на почитателите си да се " бият до край ".

При насилието починаха четирима души. Служител на полиция на Капитолия, който беше нападнат от протестиращи, умря в деня след метежа, а четирима служители на реда, взели участие в защитата на Капитолия, по-късно се самоубиха. Ранени бяха към 140 служители на реда .

Адвокатът на отбраната Албърт Уоткинс сподели, че американските военноморски сили през 2006 година са разкрили, че Ченсли страда от личностно разстройство, само че все пак са го оповестили " кадърен за работа ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР