Фаянсаджията Николай Накев, който уби жена си след семеен скандал

...
Фаянсаджията Николай Накев, който уби жена си след семеен скандал
Коментари Харесай

Николай, убил жена си след скандал за ракия, системно я пребивал от ревност

Фаянсаджията Николай Накев, който умъртви жена си след фамилен скандал в " Изгрев ", се изправи пред съда в следващо съвещание. Той е притеглен към наказателна отговорност за осъществяването на съзнателно ликвидиране на 32-годишната Мария. На днешното съвещание в Окръжен съд-Пловдив делото започва изначало, защото се наложи промяна на един правосъден заседател с различен. Причината – наложително неявяване от страната за дълъг интервал от време.

След рестартът на делото, процесът стартира всъщност по общия ред. В залата участваха съвсем всички от призованите очевидци и движимости лица.

Съдът реши чуването им да протече в две обособени съвещания – през днешния ден и на 13 април. Общо призовани по делото са 20 очевидци.

От чуването на заключенията на тройната съдебно-медицинска експертиза се удостовери, че убитата Мария е грубо пребита от брачна половинка си в деня на случая. След аутопсията са установени голям брой счупвания, разкъсвания, пострадвания и кръвонасядания по цялото тяло на дамата. Травмите, разказани в протокола са счупена подезична кост, гръдна контузия с няколко счупени ребра от двете страни, кръвонасядания, охлузвания и разкъсни рано по цялото тяло и грубо скъсване на черния дроб. Те са породени от удари с летвата от подматрачната рамка на леглото.

Разпитът на очевидци започва с показанията на Катя Бочукова – съседка на фамилията и собственичка на магазин във входа на блока. Макар, че не си спомни името на жертвата, тя се застъпи за Николай. По думите и стана ясно, че са израснали дружно и в никакъв случай не е получавало неприятно отношение от него. За Мария сподели, че наблюденията са ѝ, че е положително момиче, само че е злоупотребявала с алкохол. Често си е купувала бира като се прибирала от работа. Случвало се е даже Николай да я влачи по стълбите, когато е била пияна. В деня на случая не е чула за кавги и е схванала за убийството от районния служител на реда.

Коренно друга позиция показа полубратът на убитата Мария – Димитър Спасов.

Той е поддържал близки връзки със сестра си до последно. Тя непрекъснато му се е оплаквала от отношението на Николай към нея, като редовно я биел и тормозил. Мария неведнъж е напускала работа, тъй като непрекъснато е била със синини по лицето си. Той даже цитира смс, който тя му е изпратила след следващ фамилен скандал – „ Днес още веднъж не съм на работа. Пак съм синя.”

Спасов даже описа за случай, когато е отишъл на посетители у фамилията и видял сестра си посинена от пердах. В този миг Николай се скрил. На въпрос към сестра си „ за какво и предизвиква това”, тя му е обяснила, че когато се напие, брачният партньор и става ревностен и стартира да я тормози и да я малтретира.

В последните си думи, Спасов показа, че един път след следващото посягане над сестра му, са говорили по телефона и толкоз се е ядосал, че е желал да отиде и да се саморазправи с Николай, само че тя го е спряла.

След показанията на Спасов, Николай съобщи, че в никакъв случай не се е крил.

Разпитът продължи с другари и сътрудници на двете страни, като се удостовери тезата, че в фамилията е имало непрекъснати кавги.

Останалата част от очевидците и движимостите лица ще бъдат разпитани при идващото съвещание на 13-ти април.

На 28 юли вечерта семейство Накеви били в жилището си в квартал „ Изгрев “. Те използвали солидно количество алкохол, като съгласно съседи това се случвало съвсем всяка вечер. Между тях се разразил скандал, който прераснал и във физическа свада. Причината - дамата издърпала чашата с ракия от ръката на брачна половинка си и я изпила. Накев почнал да нанася удари с ръце по цялото тяло на жена си в една от стаите на жилището, като побоят траял и в спалнята, където след това е било открито тялото на Мария. Ударите, които мъжът е нанасял на половинката си са били извънредно жестоки. Николай е налагал Мария с летва от подматрачна рамка.

Накев самичък се е обадил на телефон 112. Медиците само установили гибелта на дамата. Впоследствие пристигнали и екипи на полицията, пред които Николай самичък е признал за абсурда и последващия побой. Във вечерта на убийството съседи чули абсурда, само че не реагирали, защото били привикнали със фамилните свади. Според огледа на тялото е станало ясно, че има голям брой контузии, раздран черен дроб и кръвоизливи, което се удостовери и от съдебно-медицинската експертиза.

Предвиденото от закона наказване за закононарушението е отнемане от независимост от петнадесет до двадесет години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР