Фаворитът на властта за шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров смята,

...
Фаворитът на властта за шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров смята,
Коментари Харесай

Цацаров ще реже чиновници в КПКОНПИ, само 7% там разследвали корупция

Фаворитът на властта за началник на КПКОНПИ Сотир Цацаров счита, че Дирекция " Антикорупция " би трябвало да се укрепи за сметка на администрацията и да има изнесени работни места в страната. Само 7% от чиновниците на комисията се занимават с противопоставяне на корупцията, броят им би трябвало да се усили, съобщи той при чуването му пред отрасловата комисия в Народното събрание. Цацаров дава отговор близо час на въпроси на депутати и неправителствени организации, до момента в който вторият номиниран за поста Симеон Найденов от " Воля " приказва единствено няколко минути.

Ниският рейтинг на КПКОНПИ е поради обвинени и кръгове, които и сега нападат избора на нов основен прокурор, счита Цацаров. Кристина Сидорова от Българска социалистическа партия го попита кой е " приспал " антикорупционната комисия и по какъв начин счита да я разсъни, на което той отговори, че " КПКОНПИ би трябвало да бъде събудена, не тъй като е неефективна изначално, а тъй като е останала без управление и е изпаднала в положение на административно западане ". Той предлага да се сътвори Консултативен съвет с одобрени адвокати и учени, които да работят по законопроектите на изпълнителната власт. Първостепенната му задача ще е приемането на единни правила за попълване на заявления за имущества и ползи, тъй като неналичието на такива " довела до огромно комплициране ". 85% от държавните институции гълтам доста, само че не дават нищо, сподели Цацаров, запитан от " Правосъдие за всеки " какво демонстрира анализът сред съотношението на ресурсите, които комисията гълтам и активността, която прави.

Цацаров даде обещание " безусловно равно отнасяне на всички медии и еднакъв достъп до информация на всички ", въпреки че като четец не харесвал всички.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР