Фаворитът на Има такъв народ за външен министър Димитър Гърдев

...
Фаворитът на Има такъв народ за външен министър Димитър Гърдев
Коментари Харесай

Димитър Гърдев от ИТН се е изкарал съветник в Европарламентa, без да е бил такъв

Фаворитът на " ИТН " за външен министър Димитър Гърдев е споделил погрешна информация в формалната си автобиография за позициите, която е заемал като чиновник на Европейския парламент, заяви Euractiv.

В формалното си CV Гърдев твърди, че е бил " консултант в комисиите AFET и SEDE ". Тази информация е оповестена на уеб страницата на " ИТН ".

AFET е Комисията по външни работи на Европейския парламент, а SEDE е подкомисията на Европейския парламент по сигурност и защита. Всъщност работата на Гърдев в Европейския парламент е като помощник на български евродепутат в нейния офис в София и той в никакъв случай не е работил в пространствата на Екологичен потенциал. Информация е доказана от съответните служби на Европейския парламент.

Екологичен потенциал удостовери, че " администрацията на Европейския парламент няма данни за господин Димитър Гърдев като чиновник в секретариата ".

В отговор на въпрос дали е излъгал за активността си в Европарламента, Гърдев споделя пред Euractiv, че е работил като помощник на евродепутата Елена Йончева в офиса ѝ в София и в това си качество е отразявал въпросите на AFET и SEDE. Той изясни, че работата му е проверявана от Европейския парламент и че е получил добра оценка.

Елена Йончева удостоверява, че Гърдев е бил неин помощник в софийския офис в интервала 2019-2020 година, само че добави, че изказванието му, че е бил " консултант в комисиите AFET и SEDE ", е неистина.

Съгласно проектоспоразумението за сформиране на кабинет сред " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Демократична България ", изтекло импровизирано към медиите, външнополитическият сектор отива при Има Такъв Народ.

По неофициална информация на Mediapool, Димитър Гърдев е избраникът на Има Такъв Народ за външен министър и вицепремиер.

Проблеми с формалните автобиографии имаха и други водещи фигури от партията на Слави Трифонов по времето, когато бяха показани двете ѝ неосъществени държавни управления. Кандидатът за министър председател на Има Такъв Народ в 46-я парламент бе Пламен Николов, за който Университетът в Клагенфурт не съумя да открие някакви писмени следи. Проучването по тематиката бе направеното от австрийския публицист Уве Зомерсгутер, който е създател в изданието " Клайне цайтунг ". Неговата публикация е със заглавие " Неясноти в биографията. Защитил ли е научна степен бъдещият български министър-председател в Клагенфурт? "

В формалния уебсайт на Има Такъв Народ Николов показва университета в Клагенфурт като място, където е получил образованието си, наред със Софийския университет.

През август тогавашният претендент за вицепремиер и вътрешен министър на Има Такъв Народ адв. Петър Илиев бе махленски в плагиатство след инспекция на Софийския университет. Веднага по-късно Илиев напусна преподавателската си позиция в университета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР