Фатален ли е разнобоят в управляващата коалиция и как ще

...
Фатален ли е разнобоят в управляващата коалиция и как ще
Коментари Харесай

Ексклузивно! Валери Симеонов нападна Борисов: Да се научи, че не е сам на този свят! Ангелкова е над него…

Фатален ли е разнобоят в ръководещата коалиция и по какъв начин ще се схванат Борисов и съдружните му сътрудници от „Обединени патриоти“, откакто през вчерашния ден в сензационно изявление за организация ПИК вицепремиерът Валери Симеонов разкри, че липсва разговор и министър председателят взима решения еднолично, което с сътрудниците му изрично не одобряват.

„Борисов се държи като тираничен владетел, ръководи и Народното събрание! Тримата водачи на Патриотите сме възмутени. Ако желае кабинет на малцинството – няма проблем!“, сподели Симеонов, което раздруса страната. 

Ето какво предлага Симеонов на Борисов за избавяне на обединението, както и какви разкрития прави за връзките сред премиера и министрите му във втората част на изявлението. 

– Г-н Симеонов, какво е предлагането на „Обединени патриоти“ към премиера Борисов, с цел да се разберете въпреки всичко и да извършите програмата за ръководство за 4 години, с цел да има устойчиво държавно управление и непоклатимост в България?

– Ако Борисов желае да има коалиция, да се научи, че не е самичък на този свят. Да се съветва с нас за решенията на кабинета.

– А по какъв начин ще се разберете с министър Ангелкова, неотдавна още веднъж разкрихте, че не сте склонен с нейните дейности във връзка с преместваемите обекти на плажовете…

– Вече нямаме разговор и с нея. То няма смисъл. Всички хубави неща, за които приготвяме обществото към този момент 6-и месец и които биха освободили мутренската примка на туризма, госпожа Ангелкова не ги регистрира и прави тъкмо противоположното. Тя не се преценява нито с вицепремиер, нито с министър-председателя.

– Искате да кажете, че Борисов не управлява министрите си ли?

– Министър-председателят прави изказване, че идната година всички преместваеми обекти би трябвало да бъдат разчистени и споделя в една телевизия: „ И в този случай Валери Симеонов е безусловно прав ”. А тя се появява на една колекция на концесионери и мутри от плажовете, които естествено са срещу да се отстранен техните хранилки, където много са в сивата стопанска система, и им споделя, че тя като министър нямало да разреши да се махнат.

Тя очевидно е над държавното управление, над вицепремиера, над премиера!

– Г-н Симеонов тези разкрития, които направихте дотук за неналичието на разговор в обединението, както и сред министрите, е доста притеснително!

– Не мога да схвана какво желаете да направя в тази ситуация? Да си мълча, с цел да има мир ли? Знаете и всички към този момент с разбрали, че съм човек, който почита истината и родината си и служи и на двете. Да мълча и да се върша, че не виждам всички тези гафове ли?

– Доказал сте, че работите за родината, видя се какви пари вкарахте в бюджета лятото, като се намесихте в тези сиви бизнеси по морето, както и с 50-те милиона, които не позволихте да си спестят братя Домусчиеви. При това състояние обаче би трябвало и вашите съдружни сътрудници да са го видели и да ви имат доверие да се съветват с вас, това е озадачаващото…

–  Благодарение на засиления надзор по морето лятото, извършени от кабинета на вицепремиера дружно с институциите, в бюджета на страната постъпиха към 400 млн. лева повече от туризма, в сравнение с 2016 година За първите два месеца бяха над 200 млн. лева повече. В същото време, когато Ангелкова обикаляше по плажовете и откриваше сезона в безусловно противозаконни заведения на известни групировки и се кълнеше, че нямало нарушавания по плажовете.

А по-късно денонощната работа на всички контролни органи и институции сподели, че има и се вкараха в хазната тези към 400 млн. лева

Големият въпрос в този момент е какво е бъдещето на обединението, по този начин е. Ние сме влезнали в тази коалиция, която беше единствената допустима от две партии, които да имат повече от 50% в Народното събрание, по този начин както е решил народът на изборите. Имаме съдружно съглашение, изработили сме стратегия за четиригодишно ръководство, а едвам е предходна и половин година.

Мандатът е пред нас и в случай че ГЕРБ в лицето на министър-председателя, тъй като от него се взимат решенията, поправя държанието си, аз не виждам да има спънки пред бъдещето на обединението и позитивните процеси, които започнахме в цялата страната. Не виждам какви проблеми ще имаме да осъществим проекта на кабинета, в случай че това се случи.

– Само проблемите в разговора биха попречили, по този начин ли?

– Диалога, взимането на решения, които не са разисквани и са еднолични.

– А има ли късмет да подобрите с министър Ангелкова разговора?

– Правил съм опити няколко пъти и към този момент не виждам никакъв смисъл. Там всичко, което се прави имам възприятието, че е стимулирано от някакъв интерес. Само имам възприятието, деликатно се показвам.

– С премиера обсъждали ли сте този въпрос?

– Два месеца го обсъждаме към този момент. Говорим си за туризма, набелязваме задачите и действаме, само че дотук имаме единствено един триумф – че извадихме концесионирането на плажовете от министерство на туризма, които Ангелкова искаше към себе си да ги трансферира, ги оставихме по общия ред за концесиите. Благодарен съм за това господин Цветанов и групата на ГЕРБ в Народното събрание, които поддържаха това. Там се работи доста добре и рационално.

– В какви случаи липсва разговор в обединението?

– В някои случаи е имало допитване. Например за кандидатурата на Ананиев, само че пък нямаше за оставката на Николай Петров. Много елементарно ги приема Борисов оставките!

– Как ще коментирате новия ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева?

– Достоен човек и съм компактно зад нея. Това е човек прагматик и механик и също като мен е инженер. Дай Боже повече инженери да влизат в политиката и ще се оправи България.

– Има отзиви, че опозицията си е вкарала автогол с нея, защото е много по-безкомпромисна от господин Главчев. Така ли е?

– Да, по този начин е. Сега ще видят къде зимуват раците, тъй като тя е жена с темперамент. Но тя би трябвало да има и цялостната поддръжка на ГЕРБ. Нека най-накрая парламентарната група на ГЕРБ се еманципира и разбере, че те носят отговорността за това, което вършат в Народното събрания и има разделяне на управляващите. Трябва да се борят за демокрацията.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР