Фармацевтичната мафия има интерес да се създава хаос в системата.

...
Фармацевтичната мафия има интерес да се създава хаос в системата.
Коментари Харесай

Марешки: Има аптеки само за реекспорт и фалшиви рецепти

Фармацевтичната мафия има интерес да се основава безпорядък в системата. Няма да има както система за електронни предписания, по този начин и държавна верига бензиностанции - мафията няма да разреши . Това съобщи водачът на ВОЛЯ Веселин Марешки в ефира на " Здравей, България ".

Той даде образец с аптеки, които съществуват единствено за реекспорт на медикаменти, и такива, които изписват подправени предписания, изплащани от здравната каса.

" Много аптеки, мога да настоявам, живеят единствено с подправено изписани предписания, даже сами си пишат рецептите, няма по какъв начин да се наблюдава - това е 100% облага, здравната каса изплаща. Става дума за ужасно доста пари, някой източва тези пари. Примерно някой седи и написа единствено този месец предписания за 100 000 лв., смятайте ", сподели Марешки.

По думите му в сряда е взело решение да се обезпечи в към 400 аптеки изчезналото на доста места лекарство за бременни - " Фраксипарин ".

" Защо 400? Това ще реши ли казуса? Има доста аптеки, които вършат реекспорт. Те са основани, с цел да минават през тях медикаменти и да се изнасят в чужбина на по-висока цена. Лесно може да се ревизира дали и кой изнася лекарства ", сподели още Марешки.

Вчера здравният министър контракти с фармацевтичния отрасъл обезпечаване в аптечната мрежа на медикаменти за разреждане на кръвта след сигнали за дефицит на медикамента в комерсиалната мрежа. Списъкът на аптеките е качен на. В него са всички обекти по градове, както и настоящи телефонни номера, на които всяка бременна жена, която има потребност, може да получи информация. Продажбата им към този момент ще става единствено против документ за генетично проучване, с цел да не се стига до презапасяване.

Според Марешки медиците дават всичко от себе си, с цел да оказват помощ на хората по време на пандемията.

" Не мисля, че има даже един доктор, който да не следва клетвата, която е дал. Тези хора се раздават оптимално. Просто обстановката е такава в целия свят. Това е рецесия, за която никой не е квалифициран. Трябва да се оказва помощ на лекарите, а не да се пречи. Когато пристигна някакво мнение от БЛС, ръководещите би трябвало да реагират по-бързо. Доста от дълго време алармирахме, че би трябвало да се готвим за зимата и още веднъж леко догонваме събитията ", сподели още Веселин Марешки.

Той съобщи, че още през днешния ден ще се срещне с представители на ръководещата партия, с цел да сложи този въпрос. " Не би трябвало да има нито един човек без медикаменти и тест ", безапелационен е водачът на ВОЛЯ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР