Фармацевтичната компания Пфайзер“ поиска разрешение в САЩ за своята Covid

...
Фармацевтичната компания Пфайзер“ поиска разрешение в САЩ за своята Covid
Коментари Харесай

„Пфайзер“ поиска разрешение в САЩ за Covid ваксина си за деца до 5 години

Фармацевтичната компания „ Пфайзер “ изиска позволение в Съединени американски щати за своята Covid ваксина в ниски дози и за най-малките.Ако получи позволение и утвърждение, още през март ще стартира имунизиране на децата от 6 месеца до 5 години.

До в този момент единствено 20% от децата на възраст от 5 до 11 години и малко над половината от 12- до 17-годишните в Съединените щати са  изцяло имунизирани.

Единствената група в Съединени американски щати, за която към момента няма позволени за приложимост Covid ваксини, са децата под 5 години, които са към 19 милиона.

Ако Администрацията по храните и лекарствата  даде единодушието си, една десета от имунизацията за възрастни ще бъде  използвана  при децата от 6 месечна възраст. Все още не се знае сигурно какъв брой дози ще са нужни. Има възможност към този момент да бъдат позволени единствено две инжекции, а трета да бъде утвърдена по-късно.

Очаква се разрешението от Администрацията по храните и медикаментите да пристигна до седмици, само че за да  влязат в приложимост, би трябвало да дадат и единодушието си Центровете за надзор и предварителна защита на заболяванията.

Администрацията на Джо Байдън се пробва да форсира разрешаването на имунизациите за най-малките с изказванието, че имунизациите за деца са от решаващо значение за отварянето на училищата  и детските градини и за възможността  родителите да могат да се върнат на работа  по бързо.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР