Фармацевтичната компания АстраЗенека“ обяви, че започва изтеглянето на ваксината си

...
Фармацевтичната компания АстраЗенека“ обяви, че започва изтеглянето на ваксината си
Коментари Харесай

„АстраЗенека“ изтегля всичките си ваксини

Фармацевтичната компания „ АстраЗенека “ разгласи, че стартира изтеглянето на имунизацията си против COVID-19 в международен мащаб. Причината е съществуването на доста препарати, които са пригодени за нови разновидности на заболяването. Съобщението идва откакто през март компанията непринудено се изтегли от Европейския съюз.
Прочетете още
На 7 май от Европейската организация по медикаментите оповестиха, че имунизацията повече няма да се употребява.

Според обяснението на компанията решението идва след разбор на новите благоприятни условия за имунизиране, които са по-добре приспособени към заболяването и нейните разновидности. Това е довело да загуба на интерес към имунизацията на „ АстраЗенека “, която към този момент не се създава или зарежда.

„ Според самостоятелни оценки над 6,5 млн. човешки животи са били избавени единствено през първата година, в която имунизацията стана налична. Глобално бяха обезпечени повече от 3 милиарда дози “, споделят от компанията.

„ Нашите старания бяха приети от редица държавни управления и организации по света като сериозни за побеждаване на световната пандемия от COVID-19. Сега започваме работа с регулаторите и нашите сътрудници, с цел да продължим напред “, допълват още те.

И други страни отвън Европейски Съюз към този момент стопираха да поръчват от препарата. В Австралия имунизацията не е налична от март 2023 година, написа bTV.

„ АстраЗенека “ промени името на имунизацията си на „ Ваксзервия “ през 2021 година Тя беше позволена за потребление при лица над 18 години и се прилагаше с две мускулни инжекции с отмора от три месеца сред тях. В някои страни по време на пандемията беше употребена и като бустер.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР