Фармацевтичната компания AstraZeneca съобщи, че ваксината й срещу коронавирус има

...
Фармацевтичната компания AstraZeneca съобщи, че ваксината й срещу коронавирус има
Коментари Харесай

AstraZeneca обнови данните от клиничните проучвания на своята ваксина в САЩ

Фармацевтичната компания AstraZeneca заяви, че имунизацията й против ковид има успеваемост от 76% при попречване на симптоматични болести, съобщи Ройтерс.

Компанията обнови данните от тестванията от трета фаза в Съединени американски щати, откакто американски регулатори обявиха, че компанията е присъединила „ остаряла информация “ в предходния си отчет, при който бе регистрирана успеваемост от 79%.

Същевременно с това имунизацията, създадена взаимно с Оксфорския университет, остава 100% ефикасна против тежко боледуване и хоспитализация. AstraZeneca също по този начин сподели, че имунизацията демонстрира 85% резултатност против симптоматични болести при хора на и над 65-годишна възраст.

„ Ефективността против тежки болести, в това число и гибел, слага препарата на AstraZeneca на едно равнище с другите ваксини “, разяснява Уилям Шафнър, специалист по инфекциозни заболявания от Медицински факултет на Университета Вандербилт. Той добави, че чака скоро имунизацията да бъде утвърдена за потребление в Съединени американски щати.

Новата информация е основана на  190 инфекции и 32 449 участници в тестванията в Съединени американски щати, Чили и Перу. Предишните междинни данни бяха въз основа на 141 инфекции, регистрирани до 17 февруари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР