Фармацевти в цялата страна протестират в подкрепа на председателя на

...
Фармацевти в цялата страна протестират в подкрепа на председателя на
Коментари Харесай

Фармацевти от цялата страна протестират в защита на обвинената от прокуратурата проф. Стоименова

Фармацевти в цялата страна стачкуват в поддръжка на ръководителя на фармацевтичния съюз проф. Асена Стоименова. Преди дни тя беше упрекната от прокуратурата за изказвания, които съгласно обвиняването будят неоснователна паника в изискванията на изключително състояние. Проф. Стоименова показа обществено мнение, основано на наблюдения във фармацевтичния отрасъл, че е допустимо да се стигне до дефицит на някои медикаменти. Това става мотив за повдигането на обвиняване от страна на прокуратурата, като е наложена и мярка гаранция в размер на 20 хиляди лв..

В  интервю за предаването „ 120 минути “ на bTV вчера проф. Стоименова съобщи, че изразила своето професионално мнение и към момента не е платила гаранцията си от 20 000 лева  Тя посочи, че като представител на фармацевтите у нас, в свои медийни участия е повдигнала значими за обществото въпроси по време на пандемията.

Колегите ѝ от Българския фармацевтичен съюз я поддържаха с декларация, а през днешния ден всеобщо се споделят фотоси в обществените мрежи на протестиращи в аптеки фармацевти, държащи надписи с апели да бъде свалено обвиняването против проф. Стоименова под надпис " Аз съм Асена! ". В интернет върви и петиция със същото искане.
0-11.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР