Фандъкова обяви, че ще има санкционирани фирми заради проблемите в

...
Фандъкова обяви, че ще има санкционирани фирми заради проблемите в
Коментари Харесай

Сняг в Западна и Северна България, в София на терен са всички екипи и 178 машини

Фандъкова разгласи, че ще има глобени компании поради проблемите в столицата
Западна България към този момент се покри със снежна завивка. В София сняг вали от доста рано сутринта.

На терен са всички екипи, 178 почистващи машини и всички екипи на Столичния инспекторат. Продължава почистването, сподели на ексклузивен брифинг кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ предпочитано се почистват улиците, откъдето минава градският превоз.

„ Имаме един закъсал рейс на бул. „ Симеоновско шосе “. Всички коли на градския превоз се движат при зимни условия. Има проблеми с контактната мрежа на трамваите, има закъснение на придвижването на трамваите по „ Граф Игнатиев “. Започва почистването на спирки и на подходи към подлези “, добави Йорданка Фандъкова.

Тя добави, че сигурно ще има наказания за компаниите, изключително за компанията, която почиства регионите „ Триадица “, „ Младост “ и „ Витоша “.

„ Имат техниката и солите, само че заради някаква причина имат неприятна организация “, сподели Фандъкова.

„ Има 4 сигнала за паднали дървета, които са обработени. Всички трасета са проходими “, добави тя.

Минималните температури в Софийско ще са към нулата, до 12 – 13 градуса по Южното Черноморие. В Източна България след обяд преваляванията ще отслабват и стопират, най-късно вечерта в североизточните региони. Ще продължи да духа сдържан северозападен вятър.

Жълт код е разгласен за 18 области в страната за мощен вятър, в Западна, Централна и Северна България е разгласен жълт код и за снеговалежи.

Очаквана снежна завивка за Софийско е от 3-5 cm в ниската част на софийското поле до към 15-25 cm в планините наоколо до София. В Северна България предстоящата снежна завивка е до 5-10 cm и в композиция с сдържан вятър ще има условия за навявания. В сряда ще има раздрана облачност, превалявания не се чакат, а оптималните температури ще бъдат сред 5 и 10 градуса.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР