Фън шуй енергията на плодовете е енергия на плодородието. Използването

...
Фън шуй енергията на плодовете е енергия на плодородието. Използването
Коментари Харесай

Виж какво е значението на всеки плод според Фън шуй

Фън шуй силата на плодовете е сила на плодородието. Използването на характерни плодове в обичайните приложения на фън шуй постоянно се диктува от класификации от античните текстове като характерни знаци на дългоденствие, благосъстояние, разцвет, изобилие и т.н.

В това антично обучение постоянно се обръща внимание на цветовете, броя и символиката на избрани плодове.

Един от най-популярните знаци плодове е прасковата. Тя символизира безсмъртието. Свързва се с благосъстояние, здраве, обилие и дългоденствие. Прасковата е и знак на любовта и брака.

 Праскови

Тъй като нарът е цялостен със сочни семена, той символизира плодородието във фън шуй и се употребява като " лекарство " за фертилност. Нарът също символизира щастието в фамилията и се приема като притежател на добър шанс за потомците.

 нар

Във фън шуй гроздето символизира изобилието от храна, което значи обилие от материално благосъстояние.

 Грозде

Ябълката пък постоянно е била свързвана с мир, положително здраве и естетика в дома на индивида. Една от аргументите е фактът, че на китайски думата за ябълка звучи като думата мир. Червените ябълки се смятат за извънредно удобни за фамилията.

 Ябълки

Звукът на китайската дума за ананас е покрай звука на шанс, който идва по пътя ти, тъй че ананасът се е трансформирал в известен обичаен фън шуй знак на благосъстояние, шанс и разцвет.

 Ананас

Популярността на портокалите в обичайните приложения на фън шуй се изяснява с освежаващия и чист мирис, както и с оранжевия цвят. Често се предлага да имате 9 портокала в хола или кухнята за добър шанс и разцвет. Смята се, че цитрусовите плодове могат да отстранят неприятния шанс, по тази причина портокали дружно с мандарини и лайм постоянно се употребяват в обичайните фън шуй приложения.

 Портокали

Най-добре е да употребявате пресни плодове, с цел да се възползвате от техните характерни сили, само че при неспособност се позволява и потреблението на картини или статуетки, изобразяващи плодове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР