Фалшива е новината, че чакам да мине председателството, за да

...
Фалшива е новината, че чакам да мине председателството, за да
Коментари Харесай

Борисов: Държавата никога не е била с толкова добри параметри

Фалшива е новината, че очаквам да мине председателството, с цел да дам оставка. Това сподели министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила по време на Регионалната политическа академия на ГЕРБ - Стара Загора.

„ Държавата в никакъв случай не е била с толкоз положителни параметри, колкото в този момент. Растат приходите, най-ниската безработица. Първият мандат като дойдохме, бяха 12-13% безработица. Расте Брутният вътрешен продукт, порастват приходите, разяснява Борисов.

Той добави, че е поел ангажимент към транспортните компании и това са 70-80 хиляди водачи.

Още в петък разпоредих и в понеделник еврокомисарката по превоз ще бъде в 14.00 часа при мен, с цел да създадем среща с транспортния отрасъл. Някой написал, че Макрон се обърнал към мене да бързаме с промените. Една дума не е споделил по въпроса, а тъкмо противоположното. За толкоз неща с канцлера са ме помолили да им оказа помощ и да свършим работа. Понеже доста ги е гняв, тъй като специфичен посетител в Брюксел на срещата на Франция, Германия, Холандия, Белгия е Борисов, в този момент в Германия президентът Макрон и аз и отново им е неприятно и дай да почваме с подправените вести. Едва ли не специфичен посетител съм, само че да ми направи забележка. Малко най-малко да имаха срама. Защо Западните Балкани? Тук бих си разрешил да изтъквам канцлера, ми споделят, че съм избрал най-трудната тематика, от която всички бягат, тъй като в този район десетилетия всекидневието на тези хора беше да се убиват един различен, добави министър председателят.

Според него това не е било преди два-три века, а през вчерашния ден.

Тази рецесия в Косово ние би трябвало да я прекратим. Защо ни касае България? Ами разпада на Югославия и войната в Косово върнаха Бъглария десетилетия обратно. Създадоха проведена престъпност, контрабанда. Кой ще пристигна да влага в регион, където се бомбардира? Благодарен съм на всички сътрудници, тъй като всички потвърдиха, че ще дойдат в сряда, даже тези, които не признават Косово – и Румъния, и Кипър, и Гърция. Премиерът Рахой ще пристигна на 15 и 16 май на двустранно посещаване, с цел да може и той да взе участие и да не ни основава проблеми. Благодарен съм за този жест особено към България, добави той и акцентира, че се регистрира България като страната, която на 100% се оправя с миграционния поток.

Сега всички споделят какъв брой съм бил прав, че не съм се изпокарал и аз с президента Ердоган и България ни е най-сигурното място. Ама какъв брой и тогава „ хейт “ отнесохме, тъй като е доста съвременна тази дума. Ако в този момент Стара Загора има 2000-3000 мигранти, кметът какво ще прави, попита още министър председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР