Фалшив сайт, който напълно идентично имитира оригиналния сайт на българското

...
Фалшив сайт, който напълно идентично имитира оригиналния сайт на българското
Коментари Харесай

Втора година фалшив сайт на Български пощи продължава да мами хиляди

Фалшив уебсайт, който изцяло идентично имитира истинския уебсайт на българското държавно сдружение " Български пощи ", изпраща хиляди известия на имейли и мобилни номера на жители. В известията се уведомява, че „ клиентът “ има пратка и би трябвало да заплати избрана сума за нейното приемане или освобождение от митница, като е належащо да даде данни от банкова карта и други В други известия „ получателят на пратка “ се уведомява, че подателят е декларирал неверен адрес и за промяна на адреса получателят би трябвало да заплати избрана сума.

Във всички подправени имейли се изисква получателят да даде данни от банкова карта или копие на документ за идентичност, фотография и други

Съобщенията се изпращат на британски или български език.

Съобщенията от време на време са под формата на анкети или игри, в които се афишира, че получателят ще получи „ премия “ – мобилен телефон, като за задачата би трябвало да удостовери присъединяване, предоставяйки персонални данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса.

Оказва се, че схемата с подправения уебсайт (https://bg-post.app/steps/billing.php) работи от 2021 година Още тогава от " Български пощи " предизвестяват за подправения уебсайт, само че две години по-късно измамата продължава да работи.

От „ Български пощи “ ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези известия, не изисква по имейл възнаграждение на такси за доставка, освобождение от митница, промяна на адрес и други, не организира анкети или игри, не раздава награди, и при никакви мотиви не изисква персонални данни от дебитна или кредитна карта за доставка или други услуги. Томболи и игри, които не са оповестени на формалната страница на сдружението, не съществуват, оповестява БГНЕС.

Оригиналният, същински уебсайт на " Български пощи " може да бъде открит на адрес:.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР