Фалшив е сигналът за бомба на борда на пътническия самолет,

...
Фалшив е сигналът за бомба на борда на пътническия самолет,
Коментари Харесай

Заков: Сигналът за бомба на ескортирания от изтребители самолет е бил фалшив

" Фалшив е сигналът за бомба на борда на пътническия аероплан, на който дежурните изтребители от авиобаза Граф Игнатиево са оказали помощ през вчерашния ден ". Това сподели пред публицисти министърът на защитата Драгомир Заков, който участва на заключителния стадий на многонационалното обучение " Trojan Footprint 22 " в региона на учебно-тренировъчен комплекс " Црънча ".

" Това е общоприета процедура, която се прави, когато има проблем с цивилен полети. Въздушните сили оказват такава помощ ", изясни той.

" Това, което ни тормози е, че такива случаи стават регулярни и би трябвало да се изследва повода. Очевидно става въпрос за подправена информация, само че би трябвало да се реагира и да се окаже помощ ", добави Заков.

Припомняме, че в сряда следобяд дежурните изтребители от авиобаза Граф Игнатиево са оказали помощ на пътнически аероплан, за който е подаден сигнал за вероятно съществуване на взривно устройство на борда.

При осъществяване на действителна задача по " Air Policing " българските летци са поели контрола над гражданското въздухоплавателно средство от румънските си сътрудници, ескортирали са го над територията на България и са го предали на турските изтребители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР