Фалиралата борса за криптовалути FTX ще върне парите на клиентите

...
Фалиралата борса за криптовалути FTX ще върне парите на клиентите
Коментари Харесай

Фалиралата борса за криптовалути FTX ще върне парите на клиентите си в пълен размер

Фалиралата борса за криптовалути FTX ще върне парите на клиентите си в цялостен размер, даде обещание юристът на FTX Андрю Дитдерих по време на правосъдно съвещание в сряда. Той съобщи, че компанията чака " да разполага с задоволително средства, с цел да изплати напълно всички задоволени вземания на клиентите и кредиторите ".

Дитдерих изясни, че клиентите ще бъдат обезщетени въз основа на цената на криптовалутата, която са закупили към ноември 2022 година, когато борсата е оповестила банкрут. Адвокатът съобщи, че процесът на възобновяване на средствата няма да бъде елементарен и компанията ще би трябвало да прегледа деликатно всички искове, с цел да дефинира дали са законни.

" Бих желал съдът и заинтригуваните страни да схващат това не като гаранция, а като цел ", сподели Дитдерих. " Все още има доста работа за извършване и има доста опасности, с цел да се реализира резултатът, само че ние имаме вяра, че задачата е постижима и имаме тактика за нейното осъществяване " - прибавя той.

Дитдерих също по този начин съобщи, че компанията не възнамерява да възобнови активността на борсата, както беше обявено предходната година. " Надяваме се, че това поставя завършек на приказките, че този бизнес е бил наред от самото начало ", сподели юристът на криптоборсата. Това беше безотговорна машинация, основана от наказан нарушител ".

FTX по-рано заяви, че против нея са заведени повече от 36 000 правосъдни каузи на обща стойност към 16 милиарда щ. д. Миналата година криптоборсата предизвести, че ще може да компенсира единствено към 90% от клиентите си. Компанията се срина през ноември 2022 година Нейният създател и някогашен основен изпълнителен шеф Сам Банкман-Фрид беше приет за отговорен за машинация през ноември предходната година.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР