Фактите за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги са налице

...
Фактите за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги са налице
Коментари Харесай

Ердоган: Убийството на Хашоги е щателно планирано

Фактите за убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги са налице и това закононарушение е подробно планувано. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред депутати в Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.
По думите на турския президент записи от камери за видеонаблюдение демонстрират, че Хашоги не е напуснал постройката на консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. Турският президент уточни, че камерите в консулството са били отстранени.
"Искам да приказвам за убийството на Хашоги, обстоятелствата по което са открити, само че има и доказателства, че убийството е планувано деликатно. На 1 октомври в Истанбул са пристигнали три групи саудитски жители. Те са отишли в генералното консулство и по-късно са поели към Белградска гора и провинция Ялова ", съобщи президентът.
Ердоган уточни, че карцерът на 18 души в Саудитска Арабия по отношение на убийството на Хашоги съответствува с информацията, с която разполага турското разузнаване. Той е предложил на Рияд съпричастните в убийството на Хашоги да бъдат съдени в Истанбул.
Турски политик пък заяви, че елементи от тялото на саудитския публицист Джамал Хашоги са открити в бунар в градината на резиденцията на Генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР