ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

ФАКТИТЕ за и около личността на Кирил Петков

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Изглежда едно от най-трудните неща в обществено-политическия спор в България е да се заемат позиции, в които има вземане предвид с обективните обстоятелства.

Точно такава е обстановката към личността на Кирил Петков и конституционния му проблем.

Едната част от обществените представители - къде от благосклонност, къде от избран персонален интерес брани Кирил Петков, без значение от обективните обстоятелства, а другата го клейми заради цивилизационни и/или политико-икономически аргументи.

А какви в действителност са ФАКТИТЕ за Кирил Петков в последователен ред, от това малко хора се интересуват, само че те са значимите в подтекста на идните парламентарни избори.

ФАКТ е, че Кирил Петков е най-успешният министър на стопанската система в последните към 70-75 години. Най-малкото нито един от субектите, били преди него на този пост, не може да се похвали със прекъсването на милионни течове към политико-икономическата мафия в България, а Петков може. Благодарение на него в България през последните месеци влязоха и нови задгранични вложения.

Това, че по време на министерстването му ГЕРБ, Движение за права и свободи, " ИТН " (и в някаква степен БСП) бяха най-големите хулители на работата му, удостоверява в някаква степен неговата политическа и професионална надеждност.

Докато те го хулеха на общо съображение, а елементарните трудещи му се радваха, внезапно се появи въпросът с двойното му поданство. И в случай че първоначално беше мътно и не ни се вярваше, съзирахме офанзива, основана на небивалица, то след това здравият разсъдък и персоналната обективност спомогнаха с просто око да се види, че нарушаването на Конституцията от негова страна е ФАКТ. Разбира се, за който желае да види.

От 10 кладенеца вода може да се носи, стотици трактовки могат да се извадят в интерес на Кирил Петков - най-вече с прочувствен темперамент, само че това не може да промени ФАКТИЧЕСКАТА действителност и в този смисъл Конституционният съд взе разумно и съобразено с Конституцията ни решение.

А че този съд ползва двойни стандарти няма никакво подозрение. ФАКТ е.

Че Конституцията ни е цялостна с " мини ", заложени от относително учени комуняги, някои от които и до ден-днешен се бъркат в българската политика, това също е ФАКТ, против който обаче Кирил Петков и компания не надигат глас в цялостна степен. Посочват се слабостите в главния ни закон, само че не и виновниците за това. Както и техният комунистически произход, който е предопределящ.

В този ред на мисли стеснителен ФАКТ е, че липсва безапелационна позиция на " Продължаваме промяната " за разкъсване с комунистическото и посткомунистическото минало и настояще - а това са хора, компании и партии, които са притежател и вносител от Изток на корупцията, с която Кирил Петков, Асен Василев и компания настояват, че ще се борят, в случай че им бъде дадена тази опция.

Това може да се случи на първо място през Закон за лустрацията, а по-късно и посредством промени в правосъдната система и законодателството като цяло, които да подсигуряват правдивост и непреодолими трудности за корупционни схеми. Всичко друго е ала-бала. И за жалост от Политическа партия сякаш са тръгнали по пътя на алабалистиката, тъй като в листите им има трима сътрудници на злокобните комунистически служби.

Освен упоменатото дотук, когато човек си построява мнение за някого, хубаво е да види кои го ругатни и кой го хвали.

ФАКТ е, че цялото парламентарно статукво плюс проруските Атака, Възраждане, АБВ, както и МВРО нападна Кирил Петков. Това демонстрира, че Петков може би не е от тяхната порода и по никакъв начин не им харесва, че той е фактор, и то харесван подобен от млади и остарели в страната. А отвън нея още повече. По обясними аргументи.

Може обаче и да е просто ревнивост.

ФАКТ е и обаче, че човек като Огнян Герджиков дефинира решението на Конституционен съд за Кирил Петков като " юридически парадокс ", а човек като Андрей Райчев с обществените си изяви подвига акциите на " Продължаваме прoмяната ".

Лошо усещане прави и това, че другият мотор на Политическа партия - Асен Василев, е мощно благоразположен пред публицист като Беновска. Пя ѝ " Хубаво си моя горо ".

А до този миг към поканата от ФАКТИ за диалог не се взима никакво отношение. Дори не ни отхвърлят. Мълчание. " ИТН " правеха същото и виждаме до каква степен стигнаха.

Всеки има времето и опцията самичък да си направи изводите. Или както е съвременно в последно време: Всеки самичък си преценява.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР