ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Отец Дионисий за ФАКТИ: За съжаление изпират Борисов, а Гешев вече е възприеман като човек, който може да бъде преглътнат

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
“Вчера, в ден 435-ти от митинга, взехме решение - митингът се отдръпва. Има продължение на служебно държавно управление, като виждаме, че то е с дребни промени - само без присъединяване на Кирил Петков и Асен Василев и с дребната смяна във връзка с министъра на превоза. Протестът се отдръпва, защото следва всеобщо всеобщо говорене. Нека всички се изприказват, митингът малко ще мълчи този път”.

Това сподели пред ФАКТИ гражданският деятел отец Дионисий. Дълго след края на всеобщите митинги предишното лято, “Агора България” продължаваше да се събира всеки четвъртък на фонтана пред Президентството. Както отец Дионисий заяви обаче, митингът се отдръпва.

“Колкото се отнася до плана на Кирил Петков и Асен Василев - ние у нас постоянно имаме инженерни планове. Нищо, което може да се роди по натурален метод, системата тук не го допуска”, сподели още отец Дионисий.

“Протестът не е преустановен, той се отдръпва. Приемете го като една подводница, която се е потопила, която държи своя перископ високо вдигнат и във всеки един миг може да изстреля торпедо, когато това е належащо. В цялата тази безпрецедентност на обстановката, при изискване, че виждаме, че парламентарната република към този момент е изцяло пробита, следва естественото - да разберем ще има ли изясненост по тематиката отиваме или не отиваме към президентска република, някой ще го произнесе ли това или ще се опасяваме от произнасянето на такива слова”, изясни той.

“Протестът искаше още в първите дни през лятото на 2020 година - и това се чу от трибуната на митинга, служебно държавно управление да организира избори след извършена от него интервенция “Чисти ръце”. Ние не виждаме да има поръчка от служебното държавно управление за осъществяване на такава интервенция. Смятаме, че идващите избори ще произведат резултат, който ще бъде непосредствен до тези за 45-тото и 46-тото Народно заседание. Разликата ще бъде една - Народното събрание ще осемкомпонентен, като даже и да роди държавно управление, с помощта на това, че един нов план може би ще внесе по-нужната диалогичност за едни от политическите обединения, това държавно управление ще бъде подложено на такова рейдърство от страна на всички останали, че то също ще бъде ялово. Обстановката в страната сякаш няма да бъде решена най-малко до края на март-началото на април идната година. Това, което сега се случва, всичките проблеми, които назряват, всички митинги, които ще бъдат проведени от досегашните ръководещи, за жалост изпират Бойко Борисов.

Дори Иван Гешев е към този момент някак възприеман от публиката като човек, който може да бъде преглътнат. Това беше нещо, което евентуално се целеше. По сходен метод в Древна Гърция в корабите постоянно са имали зехтин, за тогава, когато морето е бурно. Изливали са този зехтин в бурното море, с цел да може на кораба да не му се отразява бурята, с цел да може корабът да стигне до кей и да оцелее. Протестът не може да бъде съизвършител в тази работа. Една мечтана смяна не може да бъде осъществена по никакъв метод посредством замяна. Това не може да стане. Протестът няма да служи за курбан на нито една от институциите, които не желаят да понесат отговорност”, сподели още отец Дионисий.

“Не поддържаме нито една институция, тъй като нито една институция не поддържа нас, не поддържа нито едно от нашите претенции. Нито обединенията, които се провалиха в двата Народното събрание, нито обединенията, които са кандидати за последващи парламенти, можаха да произнесат нещо първо на площада, а по-късно да се пробват някъде другаде. Сред останалите институции, които са функциониращи - разчитаме най-много на президентската институция. Не тя обаче има потребност от нашата поддръжка, а ние имаме потребност от нейната”, приключи отец Дионисий.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР