ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Това е големият победител на изборите

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Питате се кой завоюва на тези избори? На пръв взор никой. Някои сочат " ИТН " и " Демократична България " - единствено те били нараснали поддръжката за тях след 4 април. Ако по този начин го усещат - да се радват. Сещам се обаче за един състезател, който преодоля с триумф най-тежкото тестване на тези избори. Това е Централната изборна комисия, която, би трябвало да признаем, безапелационно се оправи с адреналина от непознатото машинното гласоподаване.

А единствено какви апокалиптични картини се чертаеха - всеобщо излизане от строя на машини, канонада от тъжби, безпорядък /без ред в него/. Всичко това трябваше да приключи с неизбежно анулиране на изборите. Нямаше ги даже предстоящите от мнозина опити за тенденциозен неуспех на вота с изваждане от строя на машини. Нормално протече и гласуването в чужбина, макар нараствания брой секции. И разпределението на депутатските места, което трябваше да бъде оповестено най-късно през днешния ден, бе огласено в точния момент, малко след среднощ. Да вметнем наложително и кошмара, който трябваше да преодолее ЦИК - сагата с доставката на машините. Свърши се и това.

ГЕРБ изиска оставката на ЦИК, което още един път удостоверява, че комисията е огромният победител. Не била открита секция в Нортхямптън, ревнаха на брифинг от ГЕРБ. Трай, коньо. Белким щяхте да спечелите там. Ама ще кажете, че поради правилото се бунтувате. Ние пък незабавно ще ви повярваме. Унижавали до късно тази нощ скъпия им водач - ту го пращали в Народното събрание, ту го вадели. Ау, какъв брой обидно. Разбира се, Борисов надали е усетил някакво оскърбление, до момента в който си е хъркал сладко в къщата с магнолията. Явно в ГЕРБ има дежурни по унижения, които ги поемат вместо него.

Защо по този начин досегашните ръководещи възневидяха ЦИК е ясно на всички. При книжен избор успеха им бе сигурна, нали не се съмнявате- С добре познатите мурафети и иширети на остарялата система и раздробения неприятелски избор всичко щеше да е завършило с няколко % задатък в интерес на ГЕРБ. А манфредците от ЕНП още в 21 ч вечерта на вота щяха да са пратили приветствени телеграми.

Обаче " гадовете " от оня късия, " скапания " парламент, трансформираха изборния устав и хоп - ГЕРБ изпадна. А най-големият съперник на машинното гласоподаване, вездесъщият всичколог и въобще-изобщовец проф. Мишо Константинов, ще напусне управителния пост в " Информационно обслужване ". Проглушиха ни евстахиевите тръби по какъв начин на никое място по света нямало машинно гласоподаване, единствено при Мадуро. Ами тъкмо за това ще има и тук. Мадурова България бе основана от 12-годишния властнически режим на лицето Бойко Методиев Борисов, колкото същият да желае да пришие термина на президента Радев. И целият риск си струваше. Щом демокрацията ни венецуелска - ще гласуваме по венецуелски.

Но, когато човек губи, не знае какво печели. Сега кметицата на София може да приюти чичо Мишо, както направи с " поругания " проф. Кантарджиев. На него би му отивал един пост от рода на " общински звездоброец ". Пък даже на 4 часа. Авторитетно някак...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР