ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Идва времето на високотехнологичната постковид икономика

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Настъпва времето на високотехнологичната постковид стопанска система. Вълната на смяната ни връхлита и е добре да я използваме. С навлизането на роботи и изкуствен интелект технологиите ще продължат да „ изяждат “ работни места. Като на видеото от цех за коли, в който всичко е „ в ръцете “ на роботи.

Управлението става отдалечено през командна зала. Роботите работят на мрачно, осветлението е пуснато единствено, с цел да се снима материалът. Технологичната гражданска война към този момент е в ход, ускорена от пандемията. Затова хората ще би трябвало да се квалифицират и преквалифицират съгласно потребностите от работна ръка, които ще се отварят. Вървим към виртуално време, в което медицината и фармацията, наред с електромобилността в другите ѝ аспекти, също ще получат ускорено развиване.

Интернет колосите ще имат лидерска роля. Постковид стопанската система ще е високотехнологична и цифрова. Това значи, че ще би трябвало да се развива редом с нея и обществената стопанска система, защото не всички хора са в положение да „ влязат “ в новата действителност и да се приспособяват. Затова и базовият приход не е ужасно разбиране. Малките страни като България би трябвало да сме дейни и атрактивни в привличането на вложения, другояче софтуерните колоси ще ни заобиколят и след някоя година ще сме изпуснали високата софтуерна вълна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР