ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Методи Андреев пред Фрог: Говори се, че депутати до Борисов са организирали провокациите на протеста

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Интервю на Катя Илиева за " Фрогнюз "

Самите гербери са много комплицирани. Имат информация, че преди митинга се е говорело за готвени провокации. Коментира се даже, че депутати, близки до Бойко Борисов и свързани с неговото мутренско минало, са подбирали хора да отидат на митинга и да провокират вълнения. Шефовете на Министерство на вътрешните работи и ДАНС би трябвало да бъдат изчегъртани. Това сподели пред Фрог нюз някогашният народен представител от ГЕРБ Методи Андреев. Ето какво още изясни той за обстановката в България:

- Г-н Андреев, какъв е вашият политически прочит на обстановката в България сега. Докъде смятате, че ще стигне ескалацията на напрежението след директния конфликт сред протестиращи и полиция?

- На втори септември стана ясно, че в България властта на мутрите е в действителност власт на мрака. Това, което се случи на този митинг, може да стане единствено в страна, която се ръководи от страхливи хора. В която министър-председателя е страхливец. Страхливите хора са доста жестоки и отмъстителни в избрани обстановки. Те по този метод избиват комплексите си, показвайки, че са мощни и владеят ситуацията. А в действителност осъзнават своята незначителност и своя боязън. Борисов го е боязън. Не е допустимо министър председател, който е предложил рестарт на страната, с препоръчана персонално от него нова конституция, различен е въпросът какъв памфлет съставлява тя, да отсъства на знаковото съвещание на Народното събрание, когато ще се събират подписи за вкарването на измененията в главния закон за одобряването им в Народното събрание. В този ден на всички българи би трябвало да им е станало ясно, че изпълнителната власт се ръководи от нерешителен и лицемерен човек.

- От какво се опасява премиера?

- Страх го е първо от това, което вижда. Всеки един деспот се опасява от времето, когато към този момент няма да е на власт. Борисов оттук насетне не прави към този момент нищо в името на страната. Всичко го прави в името на личното си оцеляване. Как си представяте министър председателят да не участва на това знаково съвещание и да се скрие зад нежните плещи на своите депутатки? И забележете, след събитията на площада, които отекнаха като канонада в целия свят, Борисов се крие към този момент втори ден. Той се крие и не излиза с позиция за това, което се случи. А пуска напред неговите марионетки.

- Виждаме, че за конфликтите на 2-и септември приказва най-вече основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Той марионетка ли е, следвайки вашата логичност?

- Отношенията сред жители и полиция в една народна власт са ясно регламентирани. Полицията е стожера на демокрацията. Тя е длъжна да пази жителите и демократичните полезности. Разбира се, че не би трябвало да слагаме всички служители на реда под общ знаменател. Много от тях най-вероятно са били доста смутени от това, което се случва. Но в последна сметка при този митинг се видя, че има български служители на реда, които на своите униформи носят черепи. Не зная друга полиция да носи подобен знак. Зная единствено, че частите на Секретен сътрудник преди време са имали черепи на своите мундири. Но като качество на подготовка разликата е голяма сред тези злокобни елементи и нашите айдуци, облечени в милиционерски униформи. Видяхме фрагменти, на които се вижда по какъв начин служители на реда удрят с бокс. Всъщност мутренското ръководство на ГЕРБ дали съумя да вкара безработните мутри в полицията? Не може служител на реда, предназначен да пази закона, да носи на униформата си череп и да удря беззащитни стачкуващи с бокс. Всъщност тези фрагменти сложиха на нашата полиция един неприятен знак-тя се показа пред света като полиция на мутрите.

- На през вчерашния ден пред президента основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов сподели, че интервенцията, която са провели подчинените му на площада е била съвършена.

- Вие забелязахте ли по какъв начин изглеждаше той на срещата?! С брадата и фъфленето си той преди всичко основава във всеки у нас чувство за неустановеност. Той би трябвало да излъчва убеденост, достойнство, професионализъм. Нито едно от тези качества аз не видях в лицето на този Ивайло. За това е отговорно ръководството на Борисов. Той обича да работи с марионетки. Борисов го е боязън, с изключение на когато се прави на мачо. Виждали сме го по какъв начин като слезе от джипа си подвига панталоните бабаитски, като някой селски бек. Борисов е мощен в джипката. Извън нея е никой. Един страхливец. Ако не беше подобен, той щеше да излезе пред хората, както направи президента Румен Радев, който той обича доста да подлага на критика. Държавният глава мина през цялото протестиращо голям брой. Той имаше смелостта и достолепието да мине през разярените хора.

- Нека въпреки всичко да споменем, че вие не сте от последователите на Румен Радев, с цел да не оставят думите ви усещане, че сте му почитател и по тази причина го хвалите.

- В никакъв случай не съм му почитател. Аз поддържам българският президент като жител не поради неговите политически убеждения, а поради неговата гражданска позиция във връзка с митингите и във връзка с неговата оценка на ситуацията. Българският президент като мен твърди, че ни ръководи мафия, че ни ръководят мутри и той желае същото, което желая и аз-мутрите вън. Искам оставка и желая мафията да влезе в пандиза. Оттук нататък са нашие разлики. И аз желая да му кажа: Г-н президент, вие претърпяхте прекомерно огромно развиване за разлика от премиера. С това вие спечелихте благосклонностите на хора като мен, които в миналото са подкрепяли мутрата Борисов. Но апелирам ви, влезте в дълбочина и вижте повода за тези ексцесии. Те онази вечер бяха готови от една и съща мощ на българския преход-мутрите. А мутрите бяха основани от Държавна сигурност. Затова променете отношението си към Държавна сигурност. Престанете да назначавате хора в своя екип, свързани с Държавна сигурност. Не награждавайте лица, свързани с Държавна сигурност. Защото мутрите, които направиха онази вечер вакханалия, са ръководени постоянно от някогашната Държавна сигурност. Някога мутрите СИК и ВИС бяха основани от Държавна сигурност с цел да потискат развиването на дребния и междинен бизнес, да основат конюнктура на неустановеност, да оберат отново хората в интерес на частни ползи и да държат под напън демократичния развой в България. Затова не би трябвало да забравяме, че Бойко Борисов произлиза от групировката СИК. Той е обвързван с тази тъмна мощ на българския преход. Затова господин президент, сложете тази тъмна мощ в килера и повече в никакъв случай не се обръщайте към нея с почитание.

- Забелязва се, че сега полицията не желае да каже или пък не знае кои са мутрите, провокирали вакханалията на 2-ри септември.

- Те са известни. Това са същите мутри, които защитаваха избора на основния прокурор Иван Гешев и тези, които излизаха в поддръжка на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров. Същите те излизаха с окървавените агнешки главички. Къде беше тогава тази полиция, тя не ги ли разпознава? И този страхопъзльо, който е в този момент началник на ДАНС, той не знае ли от кои реди произлизат тези бабаити с татуировките? Той не знае ли, че ДАНС има в тези среди доста мощно развита мрежа от информатори? Истината е следната – тъкмо тези мутри, произхождащи от футболни агитки, постоянно се употребяват за основаване на вълнения. Имаше един медиен необут, който се хвалеше, че той е провел тези митинги. Да питат в този момент службите този медиен необут за тези мутри, които е употребил при предходни митинги, дали ги разпознава?! При такива всеобщи събития има специфичен инструктаж по какъв начин би трябвало да се работи. Какъв е бил този инструктаж в навечерието на митинга на 2-ри, който се очакваше да бъде по-агресивен и коренен? Много е незабавно да приказваш, че един час, час и половина не си могъл да идентифицираш нападателите и чакаш да ги идентифициращ, с цел да предприемеш ограничения. Защо довечера целият площад беше потопен в мрак?! Йорданка Фандъкова да отговори, тази блага женица, която завоюва втория си мандат с гласовете от циганските квартали да отговори за какво Столична община изключи осветлението на този голям митинг? Да попитаме Министерство на вътрешните работи – тези служители на реда говеда ли са или български жители?

- Защо желаете да зададете този въпрос?

- Когато потеглят да арестуват, тези служители на реда не могат ли да създадат разлика сред коренно надъхан провокатори спокойно протестиращ жител?! Това демонстрира единствено едно-цялата история е била режисирана. Била е квалифициран. Самите гербери са много комплицирани. Имат информация, че преди митинга се е говорело за готвени провокации. Коментира се даже, че депутати, близки до Бойко Борисов и свързани с неговото мутренско минало, са подбирали хора да отидат на митинга и да провокират вълнения. Колко е правилно не мога да отговоря, само че също е допустимо, тъй като за службите това е остарял способ. Държавна сигурност инфилтрират своите си хора в службите и имат същото мислене и дейности като тях. Те желаят при всяко нещо да основават провокации и вълнения, с цел да извличат дивиденти.

- Мислите ли, че и този път проектът им съумя?

- Този път доста късно се намесиха. Затова каквото и да се случи оттук насетне на тези митинги, Борисов е жертван. И би трябвало да му кажем следното: Борисов, ти на 2-ри септември загуби и последната капчица доверие, което някой инцидентно е продължавал да питае към теб. Ти си един страхливец, а историята не помни страхливците. Ще излезе истина това,които му споделиха доста социолози-че това, които извърши по отношение на протестиращите, ще зачеркнат дори и позитивните неща, които е приключил по време на своето ръководство. Защото хората помнят последните дни на един управленец. А последните дни на Борисов са цялостен неуспех и срам. И когато тръгваме да викаме: „ Гешев е срам “, би трябвало да прибавим: „ Борисов и Гешев са срам “. Те не се разграничават по нищо. И двамата постъпиха като страхливци във значима за страната обстановка. Хората се разсъниха. А против тях не можеш да използваш мощ. Това не ти е Беларус и Лукашенко. Ние сме член на Европейски Съюз и НАТО. Падението на Борисов стигна до там да поддържа прокурор, който публично е разгласен за измамник. Всички видяхме по какъв начин Иван Гешев излъга, че по негово искане била срещата в Екологичен потенциал за проблемите с господство на закона и корупцията в България. Екологичен потенциал през вчерашния ден сподели, че няма нищо такова. Тоест ние имаме публично приет от Екологичен потенциал измамник за основен прокурор. Не може основният прокурор, основният секретар на България да излъчват такива сигнали. Това би трябвало да са хора –символи на българската народна власт и държавност. А те се трансфораха в лъжци. Шефът на ДАНС пък нямал информация. Тези всички хора би трябвало да бъдат изчегъртани.

- Каква е прогнозата ви за това, което ще се случи у нас?

- Явно е, че няма да ръководи нито Борисов, нито Делян Пеевски, да употребявам израза шайката, наречена по този начин от Антон Тодоров. Обръщам се към идващите ръководещи да не вършат грешката, която направи ОДС през 97-ма година, откакто взе властта след сходни радикални митинги. Тогава Съюз на демократичните сили пропусна златния момент да реформира радикално България, с цел да може страната ни в този момент да бъде демократична, а не Беларус в Европейски Съюз. Тогава беше подписано скрито съглашение с комунистическата партия да не бъде потърсено заслужено отмъщение след заемането на властта от Съюз на демократичните сили по отношение на закононарушенията от Българска комунистическа партия. Заради тази политика ние в този момент имаме на власт мутри. Затова съветът ми към идващите ръководещи е в никакъв случай да не влизат в секрети споразумения с ГЕРБ. Те са новото Българска комунистическа партия. Това е най-ненавижданата сега и ненавиждана политическа мощ. Бъдете радикални според закона, разследвайте и осъдете всички далавери на незаконното мутренско ръководство на Борисов. Колкото и документи да унищожат, те не могат да зачертават истината, която всички знаем. Никога българският народ няма да елементарни, в случай че и този път се случи това, което стана през 97-ма година. Този път смяната би трябвало да е радикална. И аз се надавам на младежите, родени и израснали по време на прехода. Аз съм роден по време на социализма и такива като мен не би трябвало да вземат участие в идващото ръководство. Трябват млади, радикални хора. И цялата тази сган и мръсотия да я пратят съгласно българския закон там, където ѝ е мястото- в пандиза.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР