Фактът, че ви предстои да изпечете цяло пиле може да

...
Фактът, че ви предстои да изпечете цяло пиле може да
Коментари Харесай

Печено пиле със зеленчуци - лесно, бързо, вкусно

Фактът, че ви следва да изпечете цяло пиле може да ви ужасява, само че в действителност въобще не е мъчно. Трябва ви единствено малко предварителна подготовка и самообладание. Резултатът несъмнено си заслужава.

Необходими артикули:

Едно пиле към 1, 800 кг

Сол и прясно надробен черен пипер

6 скилидки чесън, счукани и обелени

6 стръка мащерка

2 междинни ряпи, обелени и нарязани на огромни кубчета

4 междинни моркова, обелени и нарязани на едро

1 дребна глава жълт лук, нарязана на четвъртинки

8 дребни червени картофа

1/3 ч.ч. зехтин,

4 с.л. масло на стайна температура (за намазване)

Начин на подготвяне:

Оставете пилето да доближи стайна температура: То би трябвало да е на стайна температура, преди да влезе във фурната или няма да се изпече отмерено. Загрейте фурната авансово na 250 градуса.

Използвайте нож, с цел да отрежете костта от региона на врата/гърдите на пилето. Първо я напипайте с пръсти.
Това е малко комплицирано, само че в случай че съумеете, това ще направи пилето по-лесно за разсичане, откакто е сготвено.

Подправете вътрешността на пилето със сол и черен пипер. Добавете три от скилидките чесън и стръковете мащерка към кухината, като употребявате ръцете си, с цел да разтриете мащерката и чесъна на всички места към вътрешността.

Завържете пилето: Използвайте памучна кухненска шнур. Поставете пилето по този начин, че да е с гърдите нагоре, а бутчетата да сочат към вас. Пъхнете върховете на крилцата под пилето. Увийте връвта под края на врата на птицата, като издърпате краищата на връвта нагоре през гърдите, към вас, напълвайки гърдите.

След това пресечете връвта под гърдите. Увийте всеки край и завържете крепко, тъй че краката да се съберат.

 2379461

Поставете зеленчуците, лука, чесъна и останалото клонче мащерка в купа. Добавете 1/4 чаша зехтин и разбъркайте с ръце, до момента в който се покрие добре. Овкусете щедро със сол и черен пипер. Направете легло от кореноплодни зеленчуци в огромна тава (или използвайте елементарен тиган за печене, в случай че нямате чугунен тиган.).

Намажете пилешката кожа с останалия зехтин. Подправете със сол и черен пипер.

Поставете пилето върху леглото от зеленчуци. Намажете горната част на пилешките гърди с масло. Подредете картофите към пилето.

Поставете тавата във фурната и изпечете пилето за 25 минути при 250 градуса. След това намалете градусите до 200 градуса и печете още 45 минути или докато соковете се избистрят.

След като е готово, поставете го върху дъска за рязане, покрийте с алуминиево фолио и оставете да почине 20 минути, преди да сервирате. Можете да запазите зеленчуците топли, като ги оставите във към този момент изключената фурна, до момента в който пилето си почива. Разбъркайте, с цел да покриете зеленчуците със сока от готвенето, преди да сервирате.

Поставете зеленчуците в паница за сервиране, като от горната страна подредите частите пиле.

Приятен вкус!

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР