Фактът, че руският производител на ваксината срещу коронавируса Спутник V

...
Фактът, че руският производител на ваксината срещу коронавируса Спутник V
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Стана много тихо около Спутник V

Фактът, че съветският производител на имунизацията против ковид " Спутник V " не е дал на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) задоволително данни за ефикасността и сигурността на препарата, поражда въпроси.

Това разяснява председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в изявление за RedaktionsNetzwerk Deutschland, съобщи News.bg.

" Стана доста безшумно към " Спутник V ". Заявлението пред EMA беше подадено от дълго време ", посочи Фон дер Лайен, визирайки подаденото от Русия заявление за приемане на позволение съветската ваксина да бъде употребена на територията на Европейския съюз. " Досега обаче производителят не е съумял да даде задоволително надеждни данни, които да потвърдят сигурността на препарата ", посочи ръководителят на Европейската комисия, като по думите ѝ това поражда въпроси.

По-рано тази седмица Европейската комисия направи имунизационния документ на Сан Марино годен в целия Европейски съюз, отбелязвайки евентуално значим стадий за " Спутник V ", защото почти 90% от жителите на Сан Марино са получили съветската ваксина. Русия беше първата в света, която записва ваксина против ковид на 11 август 2020 година, а точно " Спутник V ". Според руснаците ефикасността на имунизацията била 91,6%. На 4 март ЕМА разгласи началото на процедура за инспекция на " Спутник V ". По -рано се очакваше ЕМА да приключи прегледа на съветската ваксина и да вземе решение по отношение на опцията за нейното потребление през май или юни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР