Факт е че все по-малко нови коли се предлагат за

...
Факт е че все по-малко нови коли се предлагат за
Коментари Харесай

Цените на новите автомобили растат

Факт е че все по-малко нови коли се оферират за по-малко от 20 000 евро, даже в спартанската им съществена версия. По време на коронакризата производителите усилиха цените си в някои случаи доста, като последно при започване на годината. Според анализаторите сега има по-малко от 40 модела, за които началната цена на базовия модел без екстри и с най-малкия мотор е под 20 000 евро.

Искате ли няколко образеца? VW Golf към този момент не се предлага за по-малко от 20 000 евро, по-малкото Polo в този момент коства минимум 19 345 евро. Ако желаете да платите много под 20 000 евро, би трябвало да прибягвате до дребни модели като VW Up, Citroën C3, Fiat Panda, Hyundai i10 или ценоразбиващите модели на Dacia.

Бестселърът Polo е образец за това какъв брой са се повишили каталожните цени през последните години. От 2002 година до старта на настоящето потомство през 2016 година цената на базовия модел съвсем не се е увеличавала, а точно от 11 225 на 12 600 евро. От януари 2022 година Polo може да се поръча единствено от равнище на съоръжение Life от 19 345 евро. Това значи, че цената на дребния автомобил е повишена с над 6000 евро от 2017 година насам, до момента в който преди този момент с по-малко от 2000 евро за малко над 15 години.

Разбира се, днешните съществени версии оферират доста по-добра технология и съоръжение. Въпреки това става все по-трудно за хората с ниски приходи да си купят колат. И евентуално обстановката ще се утежни, тъй като даже дребните коли не могат да отговорят на по-строгите условия на Европейски Съюз за ползване на автопарка от 95 грама CO2 на километър без спомагателна, скъпа технология. Резултатът е че от ден на ден моделни серии към този момент не получават правоприемник или се заменят с електрически версии, субсидирани от страната с награди за покупка.

Резултатът - от съвсем 40-те моделни серии, които сега към момента са в главното си съоръжение на цени под 20 000 евро, доста към този момент надрасват тази ценова граница - каталожните цени за Citroen C3 Aircross, Hyundai i30, Nissan Juke, Opel Crossland, Seat Arona, Skoda Scala, VW Polo и VW Taigo са към този момент компактно до границата от 20 000 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР