Факт е, че децата имат способността да научават нещата наистина

...
Факт е, че децата имат способността да научават нещата наистина
Коментари Харесай

Защо децата се учат толкова бързо

Факт е, че децата имат способността да научават нещата в действителност бързо. Смята се, че тр даже имат  " магическата " дарба да усвояват нови умения доста по-ефективно от възрастните. Особено в най-ранните си години.
 Това го могат единствено бебетата
Това го могат единствено бебетата

9 любопитни обстоятелството за най-малките

Това преимущество значително се дължи на невропластичността, т.е. способността на мозъка да образува и трансформира своите връзки и пътища въз основа на опита. Това е което дава на децата способността да усвояват привички, рутинни практики, подходи и дейности доста бързо. Тази дарба е най-бърза преди петия рожден ден на детето, когато огромна част от нещата, с които то се сблъсква или претърпява, са нови за него.

Способността е обвързвана с области като опознаване на околната среда и естествения блян към проучване.

Усвояването на езика пък е региона, в която постоянно имат голямо преимущество пред възрастните. Това се дължи значително на обстоятелството, че бебетата са в положение да се настроят към ритъма и звуците, които чуват и да станат свободно говорещи до четиригодишна възраст. Тази дарба може да помогне на дребните деца да научат и втори или трети език с лекост.
 Снимка 631544

Проучвания са открили, че от раждането до пубертета децата са способни да учат език бързо и дейно както заради невропластичността си, по този начин и заради " когнитивната си еластичност " - или способността да превключват бързо сред две разнообразни понятия или хрумвания, както и да могат да мислят ясно за голям брой понятия по едно и също време.

от 2022 година демонстрира, че при децата и възрастните се следят разлики в мозъчния " делегат ", прочут като гама-аминомаслена киселина (GABA), която стабилизира новозаучения материал. При децата се следи бързо повишение на GABA, когато вземат участие в образование, до момента в който при възрастните концентрацията на киселината остава непроменена.
 Снимка 631543

Това открива, че детският мозък реагира на образованието по метод, който му разрешава по-бързо и дейно да усвои новото.

Но въпреки децата да имат способността да учат бързо, те ще се сблъскат с компликации, в случай че не са добре подкрепени от възрастните, които да образуват тяхната среда и опит. Най-добрият миг за учене е допустимо най-ранният - четенето на да вземем за пример предлага отлично споделено прекарване, като се изключи че обезпечава обич към езика и подсигурява основаването на връзки в мозъка.
 Защо Япония, Естония, Испания, Нидерландия и Финландия са най-хубавите страни за развъждане на деца
Кои са най-хубавите страни за развъждане на деца

Ето къде е най-добре да емигрираме, в случай че имаме дете

Периодът от раждането до 5-годишна възраст е " сериозен " за децата, прецизират от Live Science. През тези ранни години мозъкът на дребното дете е доста по-зает от този на възрастния, тъй като то непрестанно се учи и открива най-хубавия метод да подходи и да се оправи с всяка обстановка. Затова е належащо време, с цел да могат децата да обработят и одобряват новите познания. Често възрастните, в устрема си да ускорят образованието на децата, прибързват, без да вземат поради обстоятелството, че средата е тази, която предлага доста повече благоприятни условия подрастващите да развиват способността си за другарство и интензивно разбиране на познания.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР