Facebook заяви, че проблемът с видените пароли на потребители в

...
Facebook заяви, че проблемът с видените пароли на потребители в
Коментари Харесай

Проблемът с разкритите пароли на потребители на Instagram e по-голям от очакваното

Facebook съобщи, че казусът с видените пароли на консуматори в Instagram e по-сериозен в сравнение с е изглеждало.

След като през март Фейсбук съобщи, че притежаваната от нея платформа Instagram е разкрила паролите на десетки хиляди консуматори, в този момент излиза наяве, че засегнатите са милиони, написа MarketWatch.

" Ние ще намерим тези консуматори, както направихме с останалите. Нашето следствие сподели, че никой не се е възползвал от тези пароли ", споделя Педро Шанауати, вицепрезидент на инженерния отдел във Фейсбук.

Типично е паролите на потребителите на Фейсбук и Instagram да бъдат кодирани, без да се демонстрират в системата, с цел да не може да ги види никой. През март обаче неточност разрешава на част от екипа като разработчици и инженери да види тъкмо какви са паролите за Instagram на доста хора. Проблемът е бил отхвърлен незабавно, щом компанията е схванала за него.

От Фейсбук отхвърлиха да разкрият тъкмо какъв брой консуматори са били наранени, като обясниха, че информацията за още изложени на показ пароли, е получена в последните дни.

Актуализираните данни бяха добавени към месечния блог пост в четвъртък, което провокира необятен обществен отзив.

" Това е проблем, с който доста се спекулира. Просто искахме да кажем, че научихме за още пароли, които са били съхранявани по този метод, по отношение на в началото засегнатите. Няма доказателства обаче за корист с тях ", съобщи представител на Фейсбук.

В първичното си известие през март компанията на Зукърбърг разгласи, че стотици милиони консуматори на Фейсбук Lite също са били наранени.

Проблемът с паролите е последният скандал от редицата такива за IT колоса. Настоящият гаф е предшестван от достъпа до имейлите на 1,5 милион консуматори на Фейсбук. А най-сериозният остава този с източените данни на Cambridge Analytica.

Въпреки поредицата от отрицателните условия, акциите на Фейсбук не се въздействат и остават постоянни. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР