Facebook, Twitter и Google трябва да положат повече усилия, за

...
Facebook, Twitter и Google трябва да положат повече усилия, за
Коментари Харесай

ЕК: Социалните мрежи не полагат достатъчно усилия за защита на потребителите

Facebook, Twitter и Гугъл би трябвало да положат повече старания, с цел да приведат потребителските си условия в сходство с законовите правила на Европейски Съюз, съобщи Европейският комисар по въпросите на правораздаването, потребителите и равнопоставеността сред половете Вера Йоурова, представена от „ Ройтерс “.

Органите за отбрана на потребителите на страните членки на Европейския съюз застанаха зад позицията, че трите компании са постигнали единствено непълен и непълен прогрес по значими въпроси по отношение на поемането на отговорност и метода на осведомление на потребителите за вероятно унищожаване на наличие или преустановяване на контракт.

Еврокомисарят Вера Йоурова разясни, че потреблението на обществените мрежи като платформи за реклама и търговия ги слага в същата категория като фирмите, които оферират сходни услуги в офлайн среда.

„ Правилата на Европейски Съюз за отбрана на потребителите би трябвало да бъдат спазвани и в случай че фирмите не се преценяват с тях, то те ще бъдат обект на сакции “, предупреди Йоурова.

„ Някои компании към този момент направиха платформите си по-безопасни за потребителите, само че е недопустимо, че този развой към момента не е изцяло приключен и че лишава толкоз време. “, добави тя.

От Фейсбук обявиха, че работят в тясно съдействие с органите на Европейски Съюз, с цел да създадат нужните промени в потребителските си условия и да обезпечат по-голяма бистрота.

„ Отдавна разполагаме с принадлежности, които да осведомят хората за премахването на наличие, и имаме намерение да разтеглим тези качества на по-късен стадий през тази година “, допълниха от Фейсбук.

Европейската комисия разгласи, че американското трио се е съгласило на смяна в изискванията, които в този момент лимитират техните отговорности и принуждават европейските жители да се отхвърлят от своите права, като правото да откажат поръчка или да върнат покупка, направена онлайн и опцията да подадат тъжба в родната си страна, откакто сега това може да бъде направено единствено в Калифорния, където са основани трите компании. Те също по този начин са се съгласили да трансформират изискванията, които освобождават обществените мрежи от задължението да разпознават комерсиалното и спонсорираното наличие.

От Европейската комисия допълниха, че националните органи ще следят постигнатия напредък и че ще употребяват предлаганите от фирмите процедури за обработка на нелегално наличие. Държавите членки също по този начин ще могат да подхващат „ насилствени ограничения по използване на законодателството, когато това е нужно “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР