Facebook ще бъде блокиран в Русия, ако не отговаря на

...
Facebook ще бъде блокиран в Русия, ако не отговаря на
Коментари Харесай

Заплашват да спрат фейсбук в Русия

Facebook ще бъде блокиран в Русия, в случай че не дава отговор на условията на Закона за предпазване на персонални данни, сподели пред репортери ръководителят на " Росскомнадзор " Александър Жарков, заяви Ria.ru.

" Законът е задължителен за всички и затова няма никакво подозрение - във всеки случай, ние или ще подсигуряваме, че законът се извършва, или компанията ще спре да работи в Русия ", сподели Жаров.

Той означи, че " Росскомнадзор "  напълно осъзнава, че Фейсбук е доста известен в Русия.  " От друга страна, разбираме, че това не е неповторима услуга, има и други обществени мрежи, тъй че ще работим, с цел да подсигуряваме, че Фейсбук ще съблюдава закона 242 ", добави Жаров.

Според него обществената мрежа продължава да дава отговор на министерството, което изследва опциите за използване на закона. 

Законът за персоналните данни задължава да съхранява персоналните данни на руснаците на територията на страната. Сайтове, извършители на закона Roskomnadzor събира в специфичен указател и при положение на отвод за унищожаване на нарушаването - ги блокира. Така както предходната година организацията блокира обществената мрежа LinkedIn.

Превод: " Петел "

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

Харесайте ни във FB
``
рекламаКоментариКоментирай посредством Фейсбук  0  0 Бай Уй (преди 9 минути) Рейтинг: 0 | Одобрение: 0 Глупости на търкалета. По този закон би трябвало да забранят всички обществени мрежи, на които сървърите и централите са отвън Русия. Искат да наложат своя ВКонтакте и да отвърнат на някои от америкнаските наказания. Ако толкоз се тормозят за ЛД на жителите си, би трябвало да забранят и Google, който има най-зоркото, всевиждащо око и най-голямата база персонални данни на планетата.  3  0 Не единствено там, би трябвало в целия свят да го спрат. Омръзна ми да виждам зомбита по улиците. (преди 18 минути) Рейтинг: 0 | Одобрение: 0 Не единствено там, би трябвало в целия свят да го спрат. Омръзна ми да виждам зомбита по улиците. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР