Facebook постоянно опитва да задържи вниманието на потребителите. Сега под

...
Facebook постоянно опитва да задържи вниманието на потребителите. Сега под
Коментари Харесай

Facebook пуска функция за онлайн молитви

Фейсбук непрекъснато пробва да задържи вниманието на потребителите. Сега под прицел се оказва тяхната религиозна принадлежност, тъй като обществената мрежа стартира нов инструмент, посредством който всеки може да изпрати своя молитва по дадена тематика.

Към момента функционалността е налична само в Съединени американски щати, а появяването ѝ ненапълно бе предсказана след първото виртуално събитие, отдадено на вероизповеданието, което събра религиозни водачи предишния месец, написа „ Ройтерс “.

Към края на месец май Фейсбук сътвори спомагателната алтернатива, като тя е била тествана измежду религиозните общности. В един от случаите, в които е употребена, става дума за жена, която е помолила за молебствия за нейната болна от ковид вуйна. Хората дават отговор с натискане на бутон „ помолих се “ и могат да изберат да получават спомагателна нотификация, която да ги подсеща да се помолят и на идващия ден.

Публикациите, свързани с молебствия, се употребяват за персонализиране на реклами във Фейсбук, както се случва и с останалото наличие. Събраната информация ще разреши на системите за машинно образование на Фейсбук да вземат решение кои спонсорирани постове да демонстрират на потребителите. Рекламодателите обаче няма да могат да таргетират въз основа на молебствия или използването на функционалността.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР