Facebook няма да отмени забраната си за разпространение на съдържание,

...
Facebook няма да отмени забраната си за разпространение на съдържание,
Коментари Харесай

Facebook продължава да блокира съдържание, свързано с талибаните

Facebook няма да анулира възбраната си за разпространяване на наличие, популяризиращо талибаните, в нито една от трите си обществени мрежи – Фейсбук, Instagram и WhatsApp.

Според софтуерния колос афганистанската група, която от години употребява обществените медии, с цел да предава посланията си, е терористична организация, написа CNBC.

„ Талибаните са глобени като терористична организация под американското законодателство и сме ги блокирали от нашите услуги “, разясниха от Фейсбук. Това значи, че всички сметки, поддържани непосредствено от или от името на талибани, биват изтрити. Оттам оповестяват още, че имат екип от модератори на наличие, който следи и отстранява постове, фотоси и видеа, свързани с талибаните. Не се разяснява какъв брой души се грижат за това.

През уикенда Афганистан падна в ръцете на бунтовниците, откакто превзеха столицата Кабул и се настаниха в президентския замък. Това се случва месеци след решението на Съединени американски щати да отдръпна военните си от страната.

Въпреки ограниченията, съществува информация, че талибаните към момента употребяват WhatsApp, с цел да споделят между тях. Платформата е криптирана, което значи, че Фейсбук не може да види какво споделят потребителите. Затова се употребява специфичен програмен продукт с изкуствен интелект, който прави оценка некриптираната информация за групите в обществената мрежа, в това число имена, фотоси на профили и изписваните описания.

: d’autres images de la prise de contrôle du parc par les. (témoins)

— Mediavenir (@Mediavenir)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР