Facebook изгражда масивен подводен кабел около Африка в опит да

...
Facebook изгражда масивен подводен кабел около Африка в опит да
Коментари Харесай

Facebook изгражда нещо невиждано досега около Африка

Фейсбук построява солиден подводен кабел към Африка в опит да притегли повече от 1,3 милиарда поданици на континента онлайн, написа CNBC. Проектът е на стойност към $1 милиарда

Технологичният колос си партнира с китайската China Mobile, южноафриканската MTN, френската Orange и английската компания Vodafone. В плана, наименуван 2Africa, са включени и локалните мрежови оператори.

Проектът е предоставен на доставчика на кабелни системи Alcatel Submarine Networks, която е благосъстоятелност на Nokia. Кабелът ще бъде с дължина 37 000 километра, или както Фейсбук твърди, "кабелът ще бъде съвсем еднакъв на обиколката на Земята ".

Основна цел на самодейността е да способства за по-голяма съгласуваност в Африка. Към момента контингентът е "най-малко обвързваният " в света - малко повече от една четвърт от популацията имат достъп до интернет, написа компанията в пост в блога си.

Фейсбук съобщи, че планът 2Africa ще бъде по-ефективен от досегашните сходни планове, тъй като ще усили потенциала си, употребявайки алуминий, а не медни нишки. Сега компанията е в развой на създаване на нов прелез, свързващ Червено море със Средиземно море.

"2Africa е продължение на нашите непрекъснати старания за разширение на инфраструктурата на световната мрежа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР