Фабрис Камболив , ръководител в Renault, потвърди, че Renault Zoe

...
Фабрис Камболив , ръководител в Renault, потвърди, че Renault Zoe
Коментари Харесай

Казваме сбогом на Renault Zoe

Фабрис Камболив, началник в Renault, удостовери, че Renault Zoe няма да бъде сменен от ново потомство. Това значи, че сполучливото електромобилче ще завърши живота си като един от най-продаваните електрически коли във Франция и Европа като цяло.

В същото време Clio и Captur ще продължат да се продават и ще бъдат част от новата гама компактни коли с нулеви излъчвания на френския авто производител. Ще има и електрически Renault 4 и 5, които ще се появят при дилърите до 2025 година.

Решението да се отстрани Zoe поставя завършек на един огромен триумф, траял повече от десетилетие. За две поредни години (2015 и 2016) това беше най-продаваният електромобил в Европа.

Достатъчно е да се каже, че единствено във Франция моделът има над 100 000 продажби. Френската марка обаче към момента не е разкрила датата на края на производството. " Зависи от пазара. Ако пазарът е напълно електрически, това ще е добре, само че множеството пазари ще имат чисто електричество за компактния сегмент чак през 2035 година

До тогава ще произвеждаме и общоприетите Clio и Captur, в случай че е належащо. Те ще имат хибридна технология, тъй като това е нашето решение, софтуерният избор, който сме създали, с цел да сменяем естествения мотор с вътрешно горене ”, споделя Камболив.

В допълнение, изпълнителният шеф съобщи, че идеалната гама за европейския пазар ще се състои от четири електрически и четири хибридни транспортни средства. Всяко транспортно средство би трябвало да предлага единствено един вид мотор и две или три версии.

И най-после, шефът в Renault съобщи, че компанията се концентрира повече върху оборота и облагата и заради тази причина французите са решили първо да се съсредоточат върху сегмента C. Сега ще наблегнат на новото потомство Megane и Scenic и чак по-късно ще преминат към субкомпактния сегмент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР