Фабио Фонини смята, че въпреки лошите му резултати от началото

...
Фабио Фонини смята, че въпреки лошите му резултати от началото
Коментари Харесай

Фонини: Ранкингът ми е ужасен, но още мога да победя всеки


Фабио Фонини счита, че макар неприятните му резултати от началото на годината към момента е кадърен да се показва на най-високо равнище. Италианецът стартира присъединяване си на ATP 250 шампионата в Ещорил с безапелационен триумф над Алесандро Джанеси (6-2, 6-1), като това бе едвам втората му победа в девет мача от началото на годината. Доброто показване в Португалия е доста належащо на Фонини, който понастоящем е №97 в ранглистата и има напълно действителна заплаха да изпадне от Топ 100 за пръв път от април 2009 година насам.

„ Чувствах се доста добре на корта. Имам потребност от допустимо най-вече мачове и, несъмнено, от победи, защото ранкингът ми е ужасяващ. Що се отнася до мача с Джанеси – удовлетворен съм от представянето си. Справих се добре и се веселя, че ще съумея да запиша още един дуел в Ещорил “ – сподели някогашният №9 пред „ A Bola Amarila “.

Въпреки напредналата си спортна възраст, Фонини продължава да е сигурен, че в положителните си дни може да се съревновава даже с топ играчите в Тура.

„ Вече съм на 35 години и нещата стават все по-трудни за мен както от физическа, по този начин и от психическа позиция. Има дни, в които просто не се усещам във форма. Това е естественият ход на живота и би трябвало да го приема, само че считам, че представянето ми се усъвършенства и резултатите скоро ще дойдат. Надявам се, че до Ролан Гарос ще не преставам да покачвам равнището си и да се развличам на корта. Ранкингът ми е доста неприятен, само че знам, че когато съм в най-хубавата си форма, мога да победя всеки “.

В днешния осминафинал в Ещорил четвъртфиналистът от Уимбълдън 2011 ще се изправи против различен собствен съотечественик – международния №96 Марко Чекинато, който на старта победи в два сета седмия подложен Диего Шварцман.

„ Мисля само за своята игра. Както споделих, може да съм на 35 години, само че към момента съм кадърен да победя всеки. Нямам какво да потвърждавам. Марко е доста добър състезател и сигурно ми следва тежък мач “ – приключи Фонини.

До момента той е спечелил три от четирите си мача против Чекинато, като всичките им досегашни конфликти са били на клей. Днешният мач посред им е първи в програмата на централния корт, която стартира в 14:00 ч.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: Още доста от Алкарас – Синер, апелирам
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР