Фабио Фонини поднесе една от най-сериозните изненади на тазгодишния Ролан

...
Фабио Фонини поднесе една от най-сериозните изненади на тазгодишния Ролан
Коментари Харесай

От квалификациите до 1/8-финалите на Ролан Гарос: Световният №118 е голямата сензация в Париж

Фабио Фонини сервира една от най-сериозните изненади на тазгодишния Ролан Гарос, откакто още старта отстрани международния номер 10 Феликс Оже-Алиасим, само че през днешния ден самият италианец се сбогува с присъединяване си в конкуренцията. Бившият представител на топ 10 беше забъркан в сериозна петсетова борба с квалификанта Себастиан Офнер и в последна сметка след 3 часа и 49 минути на корта Дон Фабио преклони глава против австриеца, който макар своите 74 непредизвикани неточности се поздрави с успеха - 5:7 6:3 7:5 1:6 6:4. По този метод международният номер 118 ще дебютира в осминафиналната фаза на Голям шлем, където му следва да срещне един всред Диего Шварцман и Стефанос Циципас.

Началото на дуела се оказа положително за италианеца, който задаваше темпото в разиграванията и привидно предстоящо пръв се снабди с преимущество от пробив в актива си, но стремително позволи да изгуби надзор над ударите си, което водеше до несъразмерен брой грешки, и Офнер обърна резултата, печелейки поредно на два пъти подаването на противника си. Впоследствие Фонини резервира забележително хладнокръвие, като не остана зависим на страстите и посредством рибрейк възвърне паритета, с цел да може в самия завършек на откриващия сет да осъществя късен пробив, с което направи първата крачка по пътя към крайния триумф.

На старта на втората част станахме очевидци на бърза замяна на брейкове, като последва известно мъртвило, подбудено от мощни минути на начален удар за двамата състезатели отвън първата стотица, преди австриецът да се нагърби с повишаване на риска в ударите и поведе с пробив. В тези моменти от срещата някогашният първенец от Мастърса в Монте Карло изпитваше сериозен физически дискомфорт, който го принуди неколкократно да вземе медицински таймаут, като интервенциите с физиотерапевта очевидно не носеха претенции резултат от Фонини и квалификантът изравни общия резултат.

Проблемите на международния номер 130 бяха напът да го пречупят при започване на третата част, когато обаче ветеранът в границите на два свои гейма отрази общо четири брейкбола, като в същото време откри още веднъж точността в отиграванията си, с цел да пробие. Постепенно с течение на времето усложнението при напредването по корта, което изпитваше Дон Фабио, излезе още повече нескрито и в поредност от пробиви той се раздели с преднината си в резултата, с цел да може Офнер на собствен ред да вдигне оборотите в заключителното подаване преди чукащия на вратата тайбрек и замисълът му беше увековечен с триумф, откакто той причисли към актива си сервиса на екстравагантния тенисист и поведе в статуквото на обособените сетове.

Изпаднал в самобитен нокдаун, италианецът показва допустимо най-хубавата реакция на старта на четвъртата част, когато съумя да " изкорени " краткотрайно неточностите в нивото си и стремително навлезе в темп, донесъл му удобен задатък от три брейка. Бившият Мастърс първенец в този момент даже разполагаше с опцията да " върже геврек " на съперника си, която профука, само че все пак остана невъзмутим, с цел да изпрати конфликта в заключителната му фаза.

С настъпването на решителния пети сет австриецът избра да заеме пасивна позиция наоколо до главната линия, като целеше само да връща топката от другата страна на мрежата, до момента в който Фонини в старанието си да нападна бъркаше прекалено и инкасира ранен пробив. Предусещащ усета на провалянето, Дон Фабио откри сили, с цел да заличи изоставането си в резултата, само че единствено с цел да забележим нови два брейка в сметката на Офнер, като въпреки и квалификантът да се провали при първия си опит да сервира за успеха, то при второто си заставане на начален удар стори нужното и узакони триумфа си.

Sweet 16
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР