Ф рансис Макдорманд спечели приза за най-добра актриса на 93-тата

...
Ф рансис Макдорманд спечели приза за най-добра актриса на 93-тата
Коментари Харесай

Франсис Макдорманд триумфира с трети Оскар

Ф рансис Макдорманд завоюва наградата за най-хубава актриса на 93-тата гала за премиите "Оскар " с превъплъщението си в облика на актуален бродяга в елегичната драма "Земя на номади " на режисьорката Клои Чжао, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Well said, Frances.
— The Academy (@TheAcademy)
63-годишната Макдорманд получава оценката на американската киноакадемия за трети път

Първият ѝ "Оскар " е за най-хубава актриса в поддържаща роля във кино лентата "Фарго ", а вторият - за основната роля в "Три билборда отвън града ".

В качеството си на продуцент на "Земя на номади " Франсис Макдорманд получи още една статуетка на тазгодишната гала.

Макдорманд надви за актьорското отличие в може би най-оспорваната категория, в която за евентуални победителки бяха спрягани също Вайола Дейвис за "Ма Рейни: Майката на блуса " и Кери Мълиган за "Момиче с капацитет ". Останалите две претендентки бяха Андра Дей за "Съединени американски щати против Били Холидей " и Ванеса Кърби за "Да намериш още веднъж себе си ".

С успеха си 63-годишната Макдорманд попада в елитния клуб на актьорите с по три награди "Оскар " ,

който включва Мерил Стрийп, Даниъл Дей-Луис и Джак Никълсън. Рекордът от четири актьорски оценки на киноакадемията принадлежи на починалата Катрин Хепбърн.

Триумфирайки с трети актьорски "Оскар ", Франсис Макдорманд циментира статута си на една от най-хубавите изпълнителки на своето потомство.

Актрисата, която е омъжена за самостоятелния режисьор Джоел Коен, дебютира в киното във кино лентата му "Просто кръв " през 1984 година Макдорманд се е снимала в няколко продукции на братя Коен, измежду които "Да отгледаш Аризона " и "Изгори след прочитане ".

It's official!
— The Academy (@TheAcademy)
Сред значимите ѝ функции, всяка от които ѝ носи номинация за "Оскар ",

са "Мисисипи в пламъци ", "Почти известни " и "Северна страна ".
Франсис Макдорманд е позната и с функциите си в продукции като "Момчета-чудо ", "Невъзможно твой ", "В царството на пълнолунието ", "Аве, Цезаре! ".

Освен в киното Франсис Макдорманд се изявява и в театъра и малкия екран и е отличена с най-престижните награди в тези области - "Тони " и "Еми ". Това я подрежда измежду едвам няколкото десетки носители на т.нар Тройна корона, удостоени с актьорски оценки "Оскар ", "Тони " и "Еми ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР