Ф орт Рос е американското название на руската "Крепость Росс".Форт

...
Ф орт Рос е американското название на руската "Крепость Росс".Форт
Коментари Харесай

Когато Русия колонизира Северна Америка

Ф орт Рос е американското наименование на съветската "Крепость Росс ".

Форт Рос е населено място, издигнато от руско-американска компания през 19 век в Калифорния. Основната му цел е била да служи като снабдителен център за съветската колониална и комерсиална агресия в Северна Америка.

Руснаците обаче не се задържат дълго във Форт Рос, откакто го продават 30 години след окупирането на територията, намираща се почти сред днешните Орегон и Британска Колумбия.

Впоследствие селището минава през ръцете на няколко частни лица, преди да стане благосъстоятелност на калифорнийския щат. Днес Форт Рос е държавен исторически парк.

В началото

Крепостта е издигната от руско-американската компания - търговски монопол, който основава колонии в Северна Америка през 19 век. Компанията е учредена през 1799 година и в началото е създавала колонии в Аляска.

В един миг обаче от Аляска руснаците потеглят на юг, откакто виждат, че става все по-трудно да се оправят с изискванията на околната среда там.

Затова в последна сметка руснаците вземат решение, че територията в Калифорния ще бъде по-подходящо място за определяне на тяхната колония. И по този начин през март 1812 година първите съветски заселници идват в Калифорния, където построяват крепостта.

Построяването

Заселниците са били 25 руснаци, множеството от които занаятчии, както и 80 алеути.

Преселниците построили барикада, дървени къщи и здания от дървени трупи, съгласно обичайните модели в Сибир и Ситка (руска колония в Аляска).

Новото населено място е станало известно като "Рос ", като се допуска, че задачата е била да подчертае по лиричен метод връзката сред крепостта с имперска Русия.

Въпреки че през днешния ден селището е известно като Форт Рос, то придобива името си едвам в средата на 19 век.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Двама пияници четат вестник: " Алкохолът редуцира живота на човек на половина ". Баджанак, ти на какъв брой си години? - На 40! - Ето, а в случай че не пиеше,… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниОперацията по взривяването на язовирната стена е била осъществена в град Луоян след тежки наводнения в ЧжънчжоуНякои дати служат като повратни точкиЦърквата хвърля светлина и върху известната в Гърция доктрина на конспирацията, че имунизациите съдържат кафези от ембриониКакви са главните цели в сектораПродължава издирването на водача и автомобилаВ целия Източен Анадол температурите надвишават междинните за сезонаТя получи поддръжка от 137 депутатиОчакват се два модела от серията Galaxy ZТрябва да променим законите, тъй че мутризация в бъдеще да не бъде допустима, без значение кой е на власт, съобщи тяМика Зайкова не пропусна да се пошегува в типичния си стилБългария е в рецесия и най-очевидното проявяване на това, е че година нямаме пълноценно и обикновено ръководство, уточни тойСпоред ръководителя на Движение за права и свободи час по-скоро би трябвало да бъдат посочени ясни цели и да се показа управническа програмаИзбрани сме в най-ниска изборна интензивност – това е знак към всички, съобщи водачът на БСПТова сподели тя в първото съвещание на 46-ото национално събраниеМика Зайкова откри първото съвещание на новия парламент
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР