Езикова гимназия Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград, бе домакин на

...
Езикова гимназия Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград, бе домакин на
Коментари Харесай

Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград, бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по испански език

Езикова гимназия „ Акад. Людмил Стоянов “ – Благоевград, бе хазаин на Националния кръг на олимпиадата по испански език, провел се на 15. и 16. март 2024 година Събитието още веднъж ще се запомни с отличната организация, със сърдечното внимание и гостолюбие към участниците и гостите. Откриването на олимпиадата се състоя в залата на Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “, където 120-те участници и техните 30 преподаватели бяха поздравени на български и на испански език от възпитаници на Езикова гимназия.

Олимпиадата бе открита от госпожа Юлиана Христова, старши специалист по български език и литература в РУО – Благоевград. С одобрение към участниците, гостите и домакините се обърна госпожа Боряна Шалявска, заместник-кмет по обучение, бизнес развиване, обществена и здравна политика в Община Благоевград. Част от формалното начало на олимпиадата бе и показаната презентация, направена от възпитаници на Езикова гимназия. Чрез презентацията всички присъстващи се срещнаха със забележителностите на нашия град, както и с историята и сегашното на Езикова гимназия „ Акад. Людмил Стоянов “.
В атмосфера на състезание, другарство и положително въодушевление протече Националния кръг на олимпиадата по испански език.

В.Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР