Езерото Комо отново ще е центърът на класическия автосвят този

...
Езерото Комо отново ще е центърът на класическия автосвят този
Коментари Харесай

Mercedes Benz Classic на езерото Комо през уикенда

Езерото Комо още веднъж ще е центърът на класическия автосвят този уикенд. Там на няколко събития на 20 и 21 май 2023 година ще бъдат показани транспортни средства, които рядко се срещат. Те включват акценти от историята на марката Mercedes-Benz, които са крайъгълни камъни в моторните спортове и аеродинамичното развиване. Състезателният автомобил от група C, Sauber-Mercedes C 9, печели 24-те часа на Льо Ман през 1989 година с първо и второ място. Състезателният автомобил Mercedes-Benz 300 SL (W 194) реализира същия успех през 1952 година

„ Радвам се, че определени коли от историята на Mercedes-Benz могат да бъдат забелязани на автомобилните събития на езерото Комо. В специфичната атмосфера на Ломбардия, по този метод се продължава една дълга традиция на надпревари, почнала при започване на 20 век. “ - споделя Маркус Брайтшверд, началник на Mercedes-Benz Heritage.

В самия Комо на 20 и 21 май ще се организира едно много младо събитие, FuoriConcorso, учредено през 2019 година Съвсем покрай центъра на града, събитието през 2023 година е на тематика „ Аеродинамичност “. На обширните площи на Villas del Grumello, Sucota и Olmo определени коли документират развиването на аеродинамиката в продължение на десетилетия.

Историята на автомобилните състезания за хубост на езерото Комо датира от 1929 година По това време за първи път се е провел интернационалният Concours d`Elegance " Coppa d`Oro Villa d`Este ". Интересът към автоисторията и традициите не е изгубил своята прелест и до през днешния ден.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР