Ейми Кони Барет - изборът на американския президент Доналд Тръмп

...
Ейми Кони Барет - изборът на американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Коя е Ейми Кони Барет, номинацията на Тръмп за нов върховен съдия

Ейми Кони Барет - изборът на американския президент Доналд Тръмп за Върховния съд, е неотстъпчив реакционер, който може за десетилетия да тласне съда надясно и да изложи на риск правото на аборт, написа в понеделник организация ДПА. Ако бъде утвърдена от Сената, Барет ще заеме овакантеното място на умрялата този месец Рут Бейдър Гинсбърг, икона на либералите и герой за правата на дамите.

Барет, считана за идеологическа диаметралност на съдийката, която може да наследи, е известна измежду религиозното консервативно крило на обединението на Тръмп.

48-годишната майка на седем деца от щата Луизиана е работила по-малко от три години в 7-ми областен апелативен съд, който дава отговор за щатите Индиана, Илинойс и Уисконсин.

Барет е прекарала по-голямата част от професионалния си живот като преподавателка в католическия Университет " Нотр дам ". Тя е ревностна католичка и принадлежи към харизматичното придвижване за обновяване.

През 2017 година тя беше назначена от Тръмп за арбитър и провокира разгорещени разногласия в Сената, защото доста демократи бяха обезпокоени от нейните политически и религиозни възгледи. Утвърждаването ѝ в Сената стана с малко болшинство, значително с гласоподаване по партийна линия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР