Ейми и Ано са еднояйчни близначки, но малко след раждането

...
Ейми и Ано са еднояйчни близначки, но малко след раждането
Коментари Харесай

Историята на близначките, продадени след раждането си и събрани от ТикТок, която завладя света

Ейми и Ано са еднояйчни близначки, само че малко след раждането са взети от своята майка и продадени в две разнообразни фамилии. Години по-късно те се откриват по случайност с помощта на телевизионно предаване и видео в „ ТикТок “, предава Би Би Си.

Дълбаейки в предишното си, те схващат, че са от хилядите бебета в Грузия, откраднати от болница и продадени през 2002 година. А в този момент желаят отговори…

Историята по какъв начин Ейми и Ано схващат една за друга стартира, когато двете са на 12 години.

Ейми е в къщата на баба си до Черно море, гледайки обичаното си предаване – „ Грузия търси гений “. На сцената излиза момиче, което танцува. Трудно ѝ е да повярва – това момиче наподобява тъкмо като нея. Направо са идентични .

„ Всички звъняха на майка ми питаха за какво се представям с друго име “, спомня си Ейми. Тя повдига тематиката, само че родителите ѝ махват с ръка – „ Всеки има двойник “, споделя майка ѝ.

Това е видеото от танца на момичето, което Ейми вижда .

Минават седем години.

През ноември 2021 година Ейми разгласява видео в „ ТикТок “ – поставя си обеца на веждата.

На 320 километра от вкъщи на Ейми в Тбилиси друго 19-годишно момиче вижда клипа. Приятел на Ано Сартаниа ѝ изпраща видеото.

Готино е, че наподобява като мен “, мисли си Ано.

Ано се пробва да откри момичето с обецата на веждата в обществените мрежи, само че не съумява. Споделя видеото в група на студенти с вярата някой да я познава. Познат на Ейми вижда известието и ги свързва във Facebook.

Ейми незабавно разпознава Ано – това е същото момиче, което вижда преди толкоз години в телевизионното предаване за таланти…

„ Търся те от толкоз доста време “, написа ѝ тя, а Ано дава отговор – „ И аз “.

В идващите дни те откриват, че имат доста общо, само че не всичко има логичност.

Според актовете им за раждане и двете са родени в една и съща болница, в едно и също обитаемо място, само че през няколко седмици.

Няма по какъв начин да са сестри. Още по-малко близнаци. Но за какво имат толкоз доста прилики?

Двете обичат една и съща музика, обичат да танцуват. Дори имат идентични прически. Откриват, че даже имат и едно и също генетично заболяване – костна дисплазия.

Решават да се срещнат седмица по-късно. Ейми наближава върха на ескалатора на метрото на една от станциите в Тбилиси, когато с Ано се виждат за първи път онлайн.

„ Все едно се гледах в огледало… Имахме идентични лица, един и същи глас. Аз съм тя “, уточни Ейми. В този момент тя е сигурна, че са близначки.

Не обичам да се прегръщам, само че в този миг я прегърнах “, добави Ано.

Решават да разпитат фамилиите си и за първи път схващат истината – осиновени са поотделно с няколко седмици разлика през 2002 година. Разбират, че рождената им дата е неверна.

Майката не Ейми не може да има деца. Обяснява, че другарка ѝ е споделила, че в локалната болница е имало нежелано бебе. Трябвало е единствено да заплати на лекарите и може да го отгледа като свое. На майката на Ано е обяснено същото.

Двете фамилии също са сюрпризирани, тъй като не им е казано, че девойките са близначки. Въпреки, че заплащат доста пари, с цел да осиновят девойките, не осъзнават, че е нелегално.

Ейми желае да потърсят биологичната си майка. Ано не е толкоз сигурна - „ Защо искаш да се срещнем с дамата, която може да ни е продала “, пита тя.

Въпреки това Ейми открива група във Facebook, основана за да бъдат събрани фамилии с деца, за които се подозира, че са нелегално осиновени след раждането им. Споделя там историята.

Млада жена от Германия дава отговор като споделя, че майка ѝ е родила девойки близначки в същата болница през 2002 година, само че са ѝ съобщили, че бебетата са умряли след раждането.

Снимка: БГНЕС

ДНК тест разкрива, че момичето от групата във Facebook е тяхна сестра и живее с биологичната им майка Аза в Германия.

Срещат се в хотел в Лайпциг. Аза се втурва и прегръща двете близначки. Минути минават в прегръдката. Никой не приказва – единствено сълзи. Следва и диалогът уединено.

Майката изяснява по какъв начин след раждането се утежнява и изпада в кома. След като се разсънва, медиците споделят, че малко след раждането бебетата ѝ умират.

Казва, че откриването на девойките ѝ е дал нов смисъл на живота ѝ. Макар да не са близки, те към момента поддържат връзка.

„ Винаги съм чувствала, че има нещо или някой, който е липсвал в моя живот. Представях си малко момиче в черно, което ме следва и ме пита по какъв начин е минал денят ми “, споделя Ано. Сега това възприятие е изчезнало, откакто открива сестра си Ейми.

През 2022 година Грузия стартира следствие за огромният трафик на деца. Вътрешното министерство на Грузия отхвърля да разкрива информация за обособените случаи с претекст - „ отбрана на персоналните данни “, написа Би Би Си.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР