"Ейч Ес Би Си" е спечелила 120 млн. щ. долара

...
"Ейч Ес Би Си" е спечелила 120 млн. щ. долара
Коментари Харесай

Пир по време на криза

"Ейч Ес Би Си " е спечелила 120 млн. щ. $ единствено за един ден по време на срутва на турската лира през лятото на 2018-а. Впечатляващият доход е бил над два пъти по-висок от прогнозите на банковите модели за пазарен риск. Триумфът на "Ейч Ес Би Си " се дължи на търговски покупко-продажби за над 100 млн. турски лири. Огласените на 19 февруари сведения са включени в информацията, която банковата група е подала към регулаторните органи паралелно с финансовите си резултати за цялата 2018-а. "Ейч Ес Би Си " е спечелила над три пъти повече от "Дойче Банк ", чийто търговци са осъществили 35 млн. щ. $ за две седмици по време на миналогодишните стопански земетресения в южната ни съседка.

Турските финансови пазари се разклатиха през лятото на 2018-а поради прегряващата стопанска система, препускащата инфлация и наложените от Вашингтон наказания поради задържания по съмнение в съучастничество в опита за прелом против турския президент Реджеп Ердоган щатски свещеник Андрю Брансън.

Според поискали анонимност източници търговците от звеното в "Дойче Банк ", отговарящи за централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка, са спечелили над 10 млн. щ. $ на 10 август, когато турската лира загуби близо 20% от пазарната си оценка към щатския $ - най-резкият срив за последните две десетилетия. За цялата 2018-а дилърите са осъществили облага от 135 млн. щ. $.

Английската "Барклейз " обаче не е имала шанса на "Ейч Ес Би Си " и "Дойче Банк ". Добре осведомен източник твърди, че старши търговец на "Барклейз " е изгубил към 15 млн. паунда, откакто се е отказал на неправилната страна на пазарното придвижване.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР