Евтини украински яйца заляха магазините дни преди Великден. Продават се

...
Евтини украински яйца заляха магазините дни преди Великден. Продават се
Коментари Харесай

Заляха магазините с украински яйца

Евтини украински яйца заляха магазините дни преди Великден. Продават се в опаковка по 10 броя за 3,99 лева или по 30 броя за малко под 10 лева, в това число и бели. 
Още предишния месец от Съюза на птицевъдите предизвестиха, че по партньорска стратегия в България са импортирани 2,5 милиона яйца от Украйна, които обаче още не са на пазара.  Пред БНР ръководителят на Съюза на птицевъдите Ивайло Гълъбов изрази опасения, че украинските яйца ще бъдат маскирани като български, което било " остаряла процедура на контрабандистите ". 
От БАХБ потвърдиха, че в интервала 9-19 март в страната са импортирани пресни кокоши яйца от Украйна и Латвия - 2 608 200 броя. За яйцата с генезис Украйна от БАХБ обявиха, че са съпроводени от протоколи за осъществен лабораторен разбор.
С към 10-20 ст. по-скъпо пък излизат българските яйца в магазинине, като сега някои търговци оферират понижения и по-дребните могат да се купят и за 42 ст., които са от клетъчно отглеждани кокошки, а тези от свободни са по 53 ст. за брой. 
Освен украински по магазините могат да се намерят и немски яйца. Те са сварени и боядисани и се продават в кошнички по 6 броя за 6,99 лева, което прави по 1,17 лева за яйце.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР