Еврозоната няма да изпадне в рецесия, според последните прогнози на

...
Еврозоната няма да изпадне в рецесия, според последните прогнози на
Коментари Харесай

Според прогнозата на Голдман Сакс еврозоната няма да изпадне в рецесия

Еврозоната няма да изпадне в криза, съгласно последните прогнози на " Голдман Сакс ". Според икономистите стопанските системи на 20-те страни от валутния съюз ще отбележат растеж от 0,6 на 100 тази година, а инфлацията ще доближи до 3,25 % в края на годината.

За разлика от предходната прогноза за спад на стопанската система в еврозоната от 0,1 на 100, в този момент икономистите предвиждат растеж от 0,6 % и са доста по-оптимистични за преодоляването на инфлацията. Спадът в цените на горивата ще се отрази и върху стоките, което ще докара до усмиряване на показателя при тези групи артикули. При услугите обаче натискът ще остане, защото се повишава цената на труда поради стегнатия пазар на труда, разясняват още специалистите.

Според тях в края на годината ще забележим инфлация от 3,25 %. Те предвиждат две лихвени покачвания на главните лихви с 50 базисни пункта през февруари и март. След това през май Европейската централна банка ще прибегне до едно финално повишаване от 25 базисни пункта, считат още от " Голдман Сакс ", оповестява БНР.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР