Еврото успя да заличи почти изцяло първоначалните си загуби спрямо

...
Еврото успя да заличи почти изцяло първоначалните си загуби спрямо
Коментари Харесай

Еврото заличи загубите си след спекулации, че Свободните демократи биха подкрепи правителство на малцинството на Меркел



Еврото съумя да заличи съвсем напълно първичните си загуби по отношение на останалите водещи валути, които бяха вследствие на новината от уикенда за неуспех на договарянията за образуване на новото ръководство на Германия.

Неспособността за сформиране на трипартийна коалиция сред консервативния блок на канцлера Меркел със Свободните демократи и Зелените докара до нападателни продажби на евро при започване на днешната търговия и до негов спад към 6-дневно дъно от 1,1722 $, към двумесечно дъно от 131,17 японски йени, до 7-дневно дъно от 1,1590 швейцарски франка и до 7-дневно дъно от 0,8872 английски лири.

Инвеститорските терзания обаче започнаха да избледняват, откакто те като че ли си дадоха сметка, че политическата неустановеност в Германия надали ще навреди на съществени напредък в който се намира водещата европейска стопанска система. В същото време вестник " Билд " пусна слух, че Партията на свободните демократи е подготвена да поддържа в Народното събрание на страната държавно управление на дясното малцинство на канцлера Меркел. Въпреки че тази информация изобщо не беше доказана, еврото отскочи внезапно към 1,1800 $, назад над 132,00 йени и към 1,1674 франка, като остава под внимателен напън от продажби само по отношение на английската лира, понижавайки се с 0,2% малко под 0,8900 паунда, само че по отношение на утринно дъно към 0,8872 равнището.

Сега вниманието на финансовите пазари се насочва към формалното изказване на немския президент Франк-Валтер Щайнмайер (от 15:30ч. наше време), което ще бъде реалност след стартиралата от 13:00ч. негова среща с канцлера Ангела Меркел. На тази среща Меркел ще го осведоми за проваления през уикенда мандат за образуване на новата трипартийна ръководеща коалиция и дали тя в последна сметка не е подготвена за сформиране на държавно управление в малцинстово на ХДС и ХСС, или пък ще се върви към предварителни избори.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР