Еврото падна до ново 22-месечно дъно спрямо долара, докато валутите,

...
Еврото падна до ново 22-месечно дъно спрямо долара, докато валутите,
Коментари Харесай

Еврото бързо поевтинява, пазарите са в мрачно настроение

Еврото падна до ново 22-месечно дъно по отношение на $, до момента в който валутите, употребявани в търговията със първични материали, се изкачиха до многомесечни върхове. Причината е, че войната в Украйна докара до скокове на цените на петрола и подклажда страховете от стагфлационен потрес, който може да удари Европа.

Еврото поевтиня с 1% до $1.0822 в търговията в Азия, най-ниското му равнище от май 2020 година То е надолу с повече от 4%, откогато Русия стартира това, което тя назовава " специфична военна интервенция " в Украйна и не е надалеч от най-ниската му стойност за 2020 година от $1.0636.

Фючърсите на петрола, които набъбнаха с повече от 20% предходната седмица, скочиха до върхове, невиждани от 2008 година, до момента в който Съединени американски щати и Европа обмислят забрани за съветски импорт. Пшеницата доближи 14-годишен връх.

През уикенда Китай разгласи цел за по-бавен стопански напредък от към 5.5% тази година след 8.1% предходната година. Анализатори, представени от " Ройтерс ", споделят, че последна сметка върху стопанските системи са стовари още един " огромен, противен потрес " в допълнение към продължаващото влияние на Коронавирус. Той вещае съществени инфлационни последствия, които не дават на централните банки безусловно никакво място да " дадат късмет за напредък ".

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР