Еврото достигна 20-годишно дъно от 0,99 долара, след като Русия

...
Еврото достигна 20-годишно дъно от 0,99 долара, след като Русия
Коментари Харесай

Еврото достигна минимални стойности за 20-годишната си история

Еврото доближи 20-годишно дъно от 0,99 $, откакто Русия прекъсна газопровода Северен поток към Европа. Доставките на газ трябваше да бъдат обновени в събота, само че Руската федерация разгласи, че няма да пусне тръбопровода, до момента в който не бъдат анулирани западните наказания против страната, предава Reuters .

Новините за " Северен поток “ ускориха упованията за криза в Европа, защото предприятията и семействата бяха наранени от извънредно високите цени на силата, което накара някои държавни управления да разгласят изключителни ограничения.

Отбелязва се, че еврото се търгува покрай,99185, което е спад от 0,4% денем. То падна до най-ниското си равнище от 2002 година

Европейската централна банка (ЕЦБ) ще се събере по-късно тази седмица и се чака да направи второто си огромно нарастване на лихвените проценти в опит да победи инфлацията.

" Невероятно високите цени на силата, рискът от дефицит на газ и фискалните и регулаторни дейности ще дефинират вероятностите за Брутният вътрешен продукт и инфлацията в еврозоната доста повече от всичко, което ЕЦБ може да направи с лихвите “, изяснява основният икономист на Berenberg Холгер Шмидинг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР